Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ταξιδιωτική οδηγία

Υποχρεωτικό τεστ COVID πριν την αναχώρηση για ταξιδιώτες προς το Ην. Βασίλειο

Τατιάνα Ρόκου - 06 Δεκέμβριος 2021, 09:31

Το τεστ μπορεί να είναι είτε PCR είτε rapid τεστ και θα πρέπει να γίνεται από όλους ανεξαρτήτως καθεστώτος εμβολιασμού.


Όλοι οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό προς το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει από την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού εντός 48 ωρών πριν από το ταξίδι τους. Η απόφαση λήφθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση σε σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής για την πανδημία το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Το τεστ μπορεί να είναι μοριακό τύπου PCR είτε rapid τεστ και θα πρέπει να γίνεται από όλους ανεξαρτήτως καθεστώτος εμβολιασμού.

Το μέτρο, που επανέρχεται στις υποχρεώσεις των ταξιδιωτών μετά από μήνες, ακολουθεί την απόφαση για υποβολή των επισκεπτών στη χώρα σε τεστ PCR εντός 48 ωρών από την άφιξη και για υποχρέωση απομόνωσης μέχρι να λάβουν αρνητικό αποτέλεσμα.

O υπουργός Υγείας της χώρας Sajid Javid δήλωσε ότι η απόφαση λήφθηκε λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον, που συνδέονται με ταξίδια. Σύμφωνα με τον κ. Javid, πλέον έχουν εντοπιστεί 160 κρούσματα της Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης, από σήμερα τα ξημερώματα, η Νιγηρία τοποθετείται στην “κόκκινη” βρετανική ταξιδιωτική λίστα, όπου βρίσκονται ήδη 10 νοτιοαφρικανικές χώρες. Πλέον μόνο Βρετανοί υπήκοοι και μόνιμοι κάτοικοι Ην. Βασιλείου θα γίνονται δεκτοί από τη Νιγηρία και αυτοί με υποχρέωση δεκαήμερης καραντίνας σε ξενοδοχείο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top