Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΥποχρεωτικό τεστ COVID πριν την αναχώρηση για ταξιδιώτες προς το Ην. Βασίλειο
Ταξιδιωτική οδηγία

Υποχρεωτικό τεστ COVID πριν την αναχώρηση για ταξιδιώτες προς το Ην. Βασίλειο

Το τεστ μπορεί να είναι είτε PCR είτε rapid τεστ και θα πρέπει να γίνεται από όλους ανεξαρτήτως καθεστώτος εμβολιασμού.

Όλοι οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό προς το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει από την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού εντός 48 ωρών πριν από το ταξίδι τους. Η απόφαση λήφθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση σε σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής για την πανδημία το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Το τεστ μπορεί να είναι μοριακό τύπου PCR είτε rapid τεστ και θα πρέπει να γίνεται από όλους ανεξαρτήτως καθεστώτος εμβολιασμού.

Το μέτρο, που επανέρχεται στις υποχρεώσεις των ταξιδιωτών μετά από μήνες, ακολουθεί την απόφαση για υποβολή των επισκεπτών στη χώρα σε τεστ PCR εντός 48 ωρών από την άφιξη και για υποχρέωση απομόνωσης μέχρι να λάβουν αρνητικό αποτέλεσμα.

O υπουργός Υγείας της χώρας Sajid Javid δήλωσε ότι η απόφαση λήφθηκε λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον, που συνδέονται με ταξίδια. Σύμφωνα με τον κ. Javid, πλέον έχουν εντοπιστεί 160 κρούσματα της Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης, από σήμερα τα ξημερώματα, η Νιγηρία τοποθετείται στην “κόκκινη” βρετανική ταξιδιωτική λίστα, όπου βρίσκονται ήδη 10 νοτιοαφρικανικές χώρες. Πλέον μόνο Βρετανοί υπήκοοι και μόνιμοι κάτοικοι Ην. Βασιλείου θα γίνονται δεκτοί από τη Νιγηρία και αυτοί με υποχρέωση δεκαήμερης καραντίνας σε ξενοδοχείο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024