Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

Ασημένιο βραβείο για το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας στα Lighting Awards 2022

Τατιάνα Ρόκου - 06 Δεκέμβριος 2021, 12:19

Τα βραβεία Lighting Awards 2022 επιβραβεύουν την έμπνευση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία των Ελλήνων Lighting Designers και διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά η BOUSSIAS.


Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Interior Cultural στα Lighting Awards 2022 απέσπασε το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας για τη διαδραστική εγκατάσταση χωρικής επαυξημένης πραγματικότητας “Το ταξίδι στην Ευρώπη”, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Interactive Light Designs, με αφορμή την περιοδική έκθεση του μουσείου “Η επιστροφή των Μουσών”.

Πρόκειται για μια πολυμεσική διαδραστική εγκατάσταση η οποία πλαισιώνει την ομότιτλη ενότητα της έκθεσης και “φωτίζει” τον επιτοίχιο χάρτη της Ευρώπης προβάλλοντας πάνω σ’αυτόν, σε μορφή animation, τη διαδρομή που ακολουθούσαν οι Αμπελακιώτες έμποροι προς τη Βιέννη και τις άλλες πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης στα τέλη του 18ου και τις αρχές του 19ου αι. Παράλληλα, ένα διαδραστικό τραπέζι αφής βοηθά τον επισκέπτη να ταξιδέψει νοητά μαζί με τα καραβάνια των εμπόρων προς τα μεγάλα εμπορικά και οικονομικά κέντρα της εποχής.Η εγκατάσταση συμπεριλαμβάνει και φωτίζει την τοιχογραφία με τη “Στήλη της Πανώλης στη Βιέννη”, η οποία κοσμούσε το αρχοντικό του Δημητρίου Σβαρτς στα Αμπελάκια. Ο φωτισμός της τοιχογραφίας έγινε με την καινοτόμο τεχνική της επαύξησης χρώματος, δηλαδή την απόδοση του εικονικού αντικειμένου πάνω στο πραγματικό αντικείμενο με την τεχνολογία color pixel mapping, συμπληρώνοντάς τη, μάλιστα, στα σημεία όπου έχει καταστραφεί.

Η περιοδική έκθεση “Η επιστροφή των Μουσών” θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου 2022.Τα βραβεία Lighting Awards 2022 επιβραβεύουν την έμπνευση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία των Ελλήνων Lighting Designers και διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά η BOUSSIAS. Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από καταξιωμένους Έλληνες αρχιτέκτονες και επαγγελματίες από το χώρο του φωτισμού, ακαδημαϊκούς από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και ανθρώπους με υψηλή εξειδίκευση.


Δείτε εδώ όλους τους νικητές.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top