Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣχεδόν υπερτριπλάσιες οι επιβεβαιωμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη για το 2022
Κρουαζιέρα

Σχεδόν υπερτριπλάσιες οι επιβεβαιωμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη για το 2022

Τα δρομολόγια είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν στις 6 Μαρτίου 2022, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και μάλιστα, το 60% των δρομολογίων του 2022 θα είναι τύπου 'home port', κάτι που θα συνεχιστεί με αυξημένο ρυθμό και το 2023.

“Στρατηγική μας επιδίωξη στο Υπουργείο Τουρισμού είναι ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην Ελλάδα. Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη, όπως είχα ήδη ανακοινώσει από τη ΔΕΘ, στόχος είναι το λιμάνι της πόλης να καταστεί home port και hub για τον τουρισμό κρουαζιέρας”, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με τις δυνατότητς του λιμένος θεσσαλονίκης ως home port.

“Αυτό σημαίνει”, συνέχισε, “ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα είναι λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας, με δυνατότητα επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών, κάτι που θα τονώσει την τοπική οικονομία, με σημαντικό αντίκτυπο στον ξενοδοχειακό κλάδο, αλλά και στο εμπόριο, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τη μεταποίηση κ.α., παράγοντας εισόδημα για την πόλη και τους κατοίκους της.

Ο συνδυασμός του νέου διεθνούς αερολιμένα και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, αλλάζει το χάρτη στον τουρισμό κρουαζιέρας. Τα οφέλη από αυτήν την αύξηση δε θα είναι μόνο η μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην ίδια την πόλη, αλλά και η ενίσχυση της τουριστικής δυναμικής της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας, προσφέροντας μια τουριστική εμπειρία που θα ενσωματώνει όλες τις μορφές τουρισμού”.  

Ο υπουργός ανέφερε ότι χθες η ΟΛΘ ΑΕ ανακοίνωσε ότι οι επιβεβαιωμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη για το 2022 καταγράφονται ήδη σχεδόν υπερτριπλάσιες, καθώς από 17 φέτος, διαμορφώνονται σε τουλάχιστον 49 για την επόμενη χρονιά (αύξηση 189%) και μάλιστα από 10 διαφορετικές εταιρείες κρουαζιέρας και 12 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια.

Τα δρομολόγια είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν στις 6 Μαρτίου 2022, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και μάλιστα, το 60% των δρομολογίων του 2022 θα είναι τύπου “home port”, κάτι που θα συνεχιστεί με αυξημένο ρυθμό και το 2023.

“Τα στοιχεία αυτά δικαιώνουν τη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού, μας γεμίζουν αισιοδοξία και ευθύνη και αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη μας. Με οργανωμένο σχέδιο, σκληρή δουλειά και συνεργασία με τους φορείς της πόλης, θα αξιοποιήσουμε την ευκαιρία αυτή προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας μας”, κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024