Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ Διαγωνισμός Σχεδιασμού Shaoxing Jianhu ξεκινά στο Shaoxing, με τουριστικές προεκτάσεις
Προορισμός

Ο Διαγωνισμός Σχεδιασμού Shaoxing Jianhu ξεκινά στο Shaoxing, με τουριστικές προεκτάσεις

Το έργο δραστηριότητας βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής Keqiao, στην πόλη Shaoxing, στις δύο όχθες της λίμνης Jianhu, η οποία αποτελεί σημαντικό τμήμα της αστικής περιοχής του Keqiao, και τουριστικό θέλγητρο.

O Διαγωνισμός Σχεδιασμού Shaoxing Jianhu, “Beyond YUE, Jianhu Revival”, ξεκίνησε επίσημα την Τετάρτη, ενώ διοργανώθηκε από τη Λαϊκή Κυβέρνηση της Περιφέρειας Keqiao της πόλης Shaoxing στην επαρχία Zhejiang της ανατολικής Κίνας και ανατέθηκε στην Επιτροπή Διαχείρισης Τουριστικών Θέρετρων Jianh.

Σύμφωνα με την επίσημη διαδικτυακή προκήρυξη του διαγωνισμού, η προθεσμία εγγραφής ορίζεται στις 18 Φεβρουαρίου 2022 στις 16:00.

Σύμφωνα με το silkroadgreek.gr, το έργο δραστηριότητας βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής Keqiao, στην πόλη Shaoxing, στις δύο όχθες της λίμνης Jianhu, η οποία αποτελεί σημαντικό τμήμα της αστικής περιοχής του Keqiao, και τουριστικό θέλγητρο. Γνωστή ως μητέρα λίμνη του αρχαίου κινεζικού πολιτισμού Yue, η λίμνη Jianhu είναι το βασικό τμήμα ανάπτυξης της περιοχής Keqiao.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο ενότητες, οι οποίες είναι ο εννοιολογικός σχεδιασμός και ο πολεοδομικός σχεδιασμός. Όσον αφορά στο μέρος του εννοιολογικού σχεδιασμού, στο τουριστικό θέρετρο Jianhu, με βάση τη λίμνη Jianhu, σε μια περιοχή έκτασης περίπου 35,4 τετραγωνικών χιλιομέτρων, οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν μια συνολική ιδέα σχεδιασμού από μακροοικονομικό επίπεδο και να καταλήξουν στην υλοποίηση σχεδίου συνολικής καθοδήγησης, δημιουργίας δημόσιων ανοιχτών χώρων, και κατασκευής διαφοροποιημένου συστήματος μεταφοράς.

Το κομμάτι του αστικού σχεδιασμού απαιτεί από τους διαγωνιζόμενους να παρουσιάζουν τη θέση κάθε περιοχής, να εκτελούν αστικό σχεδιασμό και να διαμορφώνουν τον πολιτιστικό χώρο για κάθε περιοχή. Εν τω μεταξύ, για να αναδειθούν τα χαρακτηριστικά της λίμνης Jianhu, σε συνδυασμό με τις ανάγκες χωροταξικής διάταξης και διαμόρφωσης του τοπίου, οι διαγωνιζέμενοι θα πρέπει να επιλέξουν μια τοποθεσία για να πραγματοποιήσουν την ιδέα του “The Jianhu Eye” ως το κτίριο ορόσημο της πύλης.

Όσον αφορά στην πρόκριση, όλοι οι διαγωνιζόμενοι με σχετική εμπειρία σχεδιασμού παγκοσμίως μπορούν να εγγραφούν στον διαγωνισμό. Κάθε όμως κοινοπραξία δεν μπορεί να αποτελείται από περισσότερα από τρία μέλη και κάθε συμβαλλόμενο μέρος της κοινοπραξίας δεν επιτρέπεται να λάβει μέρος στον διαγωνισμό χωριστά μετ ο όνομά του ή με τη σύνθεση κοινοπραξίας με άλλα ιδρύματα σχεδιασμού. Το συνολικό ποσό μπόνους είναι έως και 9,5 εκατομμύρια γιουάν προ φόρων με 6 φιναλίστ, μεταξύ των οποίων 1 Πρώτο Βραβείο, 1 Δεύτερο Βραβείο, 1 Τρίτο Βραβείο και 3 Βραβείο Φιναλίστ.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024