Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςACI World προς κυβερνήσεις: 'Εφαρμόστε συντονισμένα ταξιδιωτικά μέτρα βάσει εκτίμησης κινδύνου'
Αερομεταφορές

ACI World προς κυβερνήσεις: 'Εφαρμόστε συντονισμένα ταξιδιωτικά μέτρα βάσει εκτίμησης κινδύνου'

Η ξαφνική επιβολή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων από ορισμένα κράτη ως αντίδραση στη μετάλλαξη 'Όμικρον' έχει καταγγελθεί από διεθνείς φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που δήλωσε ξεκάθαρα ότι 'οι γενικές ταξιδιωτικές απαγορεύσεις δε θα εμποδίσουν τη διεθνή εξάπλωση' των μεταλλάξεων και ότι 'θέτουν βαρύ φορτίο στις ζωές και τα μέσα διαβίωσης'.

Το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων – Airports Council International (ACI) World εκφράζει την αγωνία του, καλώντας τις κυβερνήσεις για συντονισμό και συνεργασία με στόχο την ασφαλή επανέναρξη των ταξιδιών.

Με τη δημόσια υγεία ως προτεραιότητα, το ACI World προτρέπει τις κυβερνήσεις να βελτιώσουν σημαντικά τον συντονισμό για τα ταξιδιωτικά μέτρα μεταξύ των χωρών και να εφαρμόσουν προσεγγίσεις που βασίζονται σε εκτίμηση κινδύνου και στοιχεία για την ασφαλή επιστροφή των ταξιδιών. Το τρέχον συνονθύλευμα ταξιδιωτικών περιορισμών σε όλο τον κόσμο συνεχίζει να επηρεάζει το παγκόσμιο αεροπορικό σύστημα και τα εκατομμύρια των βιοπορικών μέσων που εξαρτώνται από το εμπόριο, τον τουρισμό και τις επενδύσεις που παρέχουν οι αερομεταφορές.

Η ξαφνική επιβολή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων από ορισμένα κράτη ως αντίδραση στη μετάλλαξη “Όμικρον” έχει καταγγελθεί από διεθνείς φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα ότι “οι γενικές ταξιδιωτικές απαγορεύσεις δε θα εμποδίσουν τη διεθνή εξάπλωση” των μεταλλάξεων και ότι “θέτουν βαρύ φορτίο στις ζωές και τα μέσα διαβίωσης”.

Το ACI, η φωνή των αεροδρομίων διεθνώς, συμπλέει με τα Ηνωμένα Έθνη, τον ΠΟΥ, τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ (UNWTO) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) στην αίτησή τους για ταξιδιωτικά μέτρα βάσει εκτίμησης κινδύνου, τα οποία συντονίζονται μεταξύ των χωρών.

Επιπλέον, το ACI World ενισχύει την ανάγκη των χωρών να υιοθετήσουν εναρμονισμένα ψηφιακά υγειονομικά διαπιστευτήρια για τεστ και εμβολιασμούς που θα ήταν αποδεκτά διασυνοριακά. Αυτό θα επέτρεπε την καλύτερη διαχείριση των ταξιδιωτικών μέτρων, μαζί με την καλύτερη προσαρμογή στην εξελισσόμενη υγειονική κατάσταση.

“Οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι η λύση, καθώς εμφανίζονται μεταλλάξεις”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ACI, Luis Felipe de Oliveira. “Τα ενδιαφερόμενα μέρη του αεροπορικού τομέα θέλουν να είναι μέρος της λύσης για την ασφαλή αποκατάσταση των διεθνών ταξιδιών, αλλά χρειαζόμαστε απεγνωσμένα τις κυβερνήσεις να συντονιστούν μεταξύ τους και να συνεργαστούν με το ‘οικοσύστημα’ των αερομεταφορών. Αυτό συμφωνήθηκε στην πρόσφατη παγκόσμια διάσκεψη του ICAO και οι κυβερνήσεις πρέπει τώρα να ακολουθήσουν αυτόν το δρόμο.

Πρέπει επίσης να θυμόμαστε την αξία και τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται από ολόκληρο τον τομέα της αεροπορίας και του τουρισμού – η προστασία του πληθυσμού με τη σωστή προσέγγιση βάσει εκτίμησης κινδύνου θα βελτιώσει τις κοινωνικές, υγειονομικές και οικονομικές συνθήκες για τις κοινότητες που εξυπηρετούμε. Και αυτό θα τους βοηθήσει να ξαναχτίσουν.

Επιπλέον, ο ΠΟΥ και άλλοι φορείς τονίζουν ότι η πρόσβαση και η δίκαιη διανομή των εμβολίων για τον COVID-19 είναι κρίσιμης σημασίας για τον έλεγχο της εξάπλωσης και της εμφάνισης νέων μεταλλάξεων του COVID-19 και χρειαζόμαστε επειγόντως διεθνή συνεργασία για να το καταφέρουμε αυτό”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024