Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Αθήνα στην κορυφαία πεντάδα των ομορφότερων πόλεων τη νύχτα σύμφωνα με το Instagram
Προορισμός

Η Αθήνα στην κορυφαία πεντάδα των ομορφότερων πόλεων τη νύχτα σύμφωνα με το Instagram

Το Instagram καταγράφει τη Νέα Υόρκη ως την πιο δημοφιλή πόλη των ΗΠΑ για εξερεύνηση τη νύχτα, με 50.000 hashtags. Παγκοσμίως, το Παρίσι είναι πρώτο, με το Λονδίνο και την Αθήνα να ακολουθούν.

Καθώς οι πιο σύντομες μέρες της μέρας είναι ήδη εδώ (σήμερα είναι η χειμερινή ισημερία) η ξενοδοχειακή αλυσίδα Premier Inn εξερεύνησε περισσότερες από 250 από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις στον κόσμο στο Instagram, για να αποκαλύψει τα μέρη που φωτογραφίζονται περισσότερο τη νύχτα.

Ο αριθμός των hashtags για το #citybynight καταμετρήθηκε και συγκρίθηκε για πόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, την Ευρώπη, την Αφρική, τη Νότια Αμερική και την Ασία.

Στις ΗΠΑ, η Νέα Υόρκη γίνεται η πιο δημοφιλής πόλη της χώρας για νυχτερινό Instagramming, καθώς και σε όλο τον κόσμο. Στη 2η θέση είναι το Σικάγο, ενώ ακολουθούν Λας Βέγκας, Βοστώνη και Σιάτλ στην πρώτη πεντάδα.

Εξετάζοντας τις πιο δημοφιλείς νυχτερινές πόλεις σε όλο τον κόσμο, η “πόλη της αγάπης” αναδεικνύεται ως η αγαπημένη μεταξύ των χρηστών της πλατφόρμας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με πάνω από 1 εκατ. hashtags για φωτογραφίες του Παρισιού τη νύχτα. Μετά το Παρίσι ακολουθεί το Λονδίνο και αμέσως μετά η Αθήνα, η Ρώμη και η Βαρσοβία.

Η Ευρώπη αποδεικνύεται εξαιρετικά δημοφιλής στους λάτρεις της νυχτερινής εξερεύνησης, καθώς οι 18 από τις 20 κορυφαίες πόλεις ρτης λίστας βρίσκονται στην Γηραιά Ήπειρο. Συγκεκριμένα, η Γαλλία είναι η πιο δημοφιλής χώρα για εξερεύνηση μετά το φως της μέρας, με πέντε πόλεις της να περιλαμβάνονται στις 20 πιο δημοφιλείς: Παρίσι, Λυών, Τουλούζη, Μπορντό και Μασσαλία.

Γνωστή ως η πύλη προς το Μαρόκο, η Καζαμπλάνκα κατατάχθηκε ως η πιο όμορφη πόλη τη νύχτα στην Αφρική, με 25.800 hashtags – πολλά περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη αφρικανική πόλη που αναλύθηκε.

Το Ντουμπάι έχει συνήθως 8-10 ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα, ωστόσο ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στα ΗΑΕ κατατάσσεται ως η πιο όμορφη πόλη για επίσκεψη τη νύχτα στην Ασία, με 71.500 hashtags. Το Ντουμπάι και το Τόκιο μπήκαν επίσης στις 20 κορυφαίες πόλεις του κόσμου με τα περισσότερα hashtags τη νύχτα.

Μόνο μία πόλη στις ΗΠΑ βρίσκεται στις 20 κορυφαίες πόλεις του κόσμου με τις περισσότερες νυχτερινές φωτογραφίες – με τη Νέα Υόρκη να κατατάσσεται στη 14η θέση, με πάνω από 50.000 hashtags.

Οι 20 πιο δημοφιλείς νυχτερινές πόλεις στον κόσμο

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024