Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠέντε κορυφαίες διακρίσεις στο εξωτερικό για τα βίντεο τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής
Προβολή προορισμού

Πέντε κορυφαίες διακρίσεις στο εξωτερικό για τα βίντεο τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής με τα συγκεκριμένα βίντεο τουριστικής προβολής της συμμετείχε σε 13 φεστιβάλ από το τέλος του 2020 μέχρι σήμερα. Στόχος της συμμετοχής της ήταν να προσεγγίσει περισσότερους επισκέπτες να πραγματοποιήσουν διακοπές στην Αττική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η Περιφέρεια Αττικής με τα βίντεο της τουριστικής προβολής της έλαβε σε 13 φεστιβάλ που διοργανώθηκαν από τη Διεθνή Επιτροπή Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών (International Committee of Tourism Film Festivals – CIFFT) 5 σημαντικές διακρίσεις (Gold Award in Tourism Destination – Regions, Gold Medal, Best in Concept, Official Selection Silafest 2021, 3rd Prize in Tourism Destinations – Region).

Η Περιφέρεια Αττικής με τα συγκεκριμένα βίντεο τουριστικής προβολής της συμμετείχε στα συγκεκριμένα φεστιβάλ από το τέλος του 2020 μέχρι σήμερα. Στόχος της συμμετοχής της ήταν να προσεγγίσει περισσότερους επισκέπτες να πραγματοποιήσουν διακοπές στην Αττική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για να πετύχει αυτό το σκοπό επιχείρησε με την προβολή του πολυδιάστατου τουριστικού προφίλ της μέσα από την ανάδειξη της “Αττικής εμπειρίας” που προσφέρει στους ξένους επισκέπτες.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, μετά τη σχετική ενημέρωση που είχε από τον εντεταλμένο Τουρισμού περιφερειακό σύμβουλο κ. Θ. Κουτσογιαννόπουλο και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις διακρίσεις που έλαβε η τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής και επισήμανε: “Οι σημαντικές αυτές διακρίσεις αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών μας να καταστεί η Αττική κορυφαίος προορισμός στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τις προσπάθειες μας για την υλοποίηση του στρατηγικού μας στόχου να αναδείξουμε την Περιφέρεια Αττικής ως προορισμό πολλαπλών δυνατοτήτων, 365 ημερών το χρόνο, με αναβαθμισμένες θεματικές τουριστικές εμπειρίες. Με εντατική δουλειά ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την εξωστρέφεια της Αττικής μας και βάζουμε τον πήχη ψηλά για μία  Αττική πιο φιλική προς τον επισκέπτη, πιο βιώσιμη, πιο ανθρώπινη”.


Επισημαίνεται ότι η Διεθνής Επιτροπή Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών, που δημιουργήθηκε το 1989, ενώνει διεθνή φεστιβάλ τουριστικών ταινιών από τέσσερεις ηπείρους, βραβεύοντας τις πλέον σημαντικές και καινοτόμες ταινίες, ενώ τα βραβεία που απονέμει είναι τα περισσότερο αναγνωρισμένα στην τουριστική αγορά ταινιών. Σε συνεργασία  με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού UNWTO, την Ευρωπαϊκή Ταξιδιωτική Επιτροπή ETC, τον Τουριστικό Οργανισμό της Καραϊβικής CTO και την Κεντροαμερικανική Τουριστική Ένωση CATA, η CIFFT εργάζεται για να ενθαρρύνει τους τουριστικούς προορισμούς να επιτύχουν αριστείες στην προβολή των προϊόντων τους, των υπηρεσιών που προσφέρουν και των τοποθεσιών τους χρησιμοποιώντας βίντεο.

Στα φεστιβάλ διαγωνίστηκαν τα τρία κεντρικά βίντεο της Περιφέρειας Αττικής, που φέρουν τους τίτλους “Intergenerational”, “Kukuvagia (TheOwl)” and “Glaros (TheSeagull)”, τα οποία επικεντρώνονται στην προβολή της Αττικής από την άποψη του πολιτισμού, της γαστρονομίας, των παραλιών, των μουσείων και των νησιών του Αργοσαρωνικού, συμπεριλαμβανομένων και των Κύθηρων και Αντικύθηρων και τα 8 θεματικά βίντεο, το καθένα εκ των οποίων επικεντρώνεται στην προβολή του θεματικού τουρισμού όπως ο “Θρησκευτικός Τουρισμός”, ο “Οικογενειακός Τουρισμός”, ο “Συνεδριακός Τουρισμός”, ο “Τουρισμός Πολυτελείας και Αγοράς”, ο “Πολιτιστικός Τουρισμός”, ο “Τουρισμός δραστηριοτήτων” και ο “Τουρισμός Ιστιοπλοϊας και Κρουαζιέρας”.

Καλλιτεχνικοί δημιουργοί των βίντεο είναι οι εταιρείες Steficon και Indigo View Productions.

Κατάλογος των βραβείων και τα φεστιβάλ, στα οποία διακρίθηκαν

 

Festival

Award

1

ART&TUR – International Tourism Film Festival, Portugal

Best in Concept

2

International Tourism Film Festival, Cappadocia, Turkey

Gold Award in Tourism Destination – Regions

3

New York Festivals

Gold Medal

4

Silafest, Servia

Official Selection Silafest 2021

5

The Golden City Gate (ITB), Germany

3rd Prize in Tourism Destinations – Region

Σταθερός στόχος της Περιφέρειας Αττικής παραμένει η ενδυνάμωση της τουριστικής ταυτότητας της Αττικής και η προβολή των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, ώστε αυτή να καταστεί ένας μοντέρνος και κοσμοπολίτικος τουριστικός προορισμός καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024