Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Η Αθήνα στο top10 της ταξιδιωτικής 'bucket list' του ESTA America

Κωνσταντίνα Τζιούπη - 22 Δεκέμβριος 2021, 14:44

H Αθήνα καταλαμβάνει το 19% των διαδικτυακών λιστών επιθυμιών ('η επίσκεψη στην αρχαία Ακρόπολη το ηλιοβασίλεμα είναι απαραίτητη', σημειώνει το Esta-america.com).


Το Esta-america.com (Electronic System for Travel Authorization) διερεύνησε πάνω από 100 διαδικτυακές πηγές για να αποκαλύψει ποιοι προορισμοί σε όλο τον κόσμο είναι οι κορυφαίοι στις λίστες των ταξιδιωτών.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ιταλία. Με πάνω από τα 2/3 των αναφορών στο διαδίκτυο (67%), η ρωμαϊκή πρωτεύουσα είναι η πιο δημοφιλής χώρα για επίσκεψη. Στη δεύτερη είναι οι ΗΠΑ. Οι άνθρωποι έπρεπε να περιμένουν για περισσότερο από ένα χρόνο για να ανοίξουν ξανά τα σύνορα με τις Ηνωμέβνες Πολιτείες, κάτι που αντικατοπτρίζεται σε πάνω από το μισό (56%) των προτιμήσεων στο διαδίκτυο.

Χώρα

% αναφορών στο διαδίκτυο

Ιταλία

67

ΗΠΑ

56

Ην. Βασίλειο

55

Αυστραλία

50

Γαλλία

50

Ισλανδία

48

Ιαπωνία

47

Κίνα

46

Ελλάδα

45

Περού

45


Από όλες τις πόλεις στον κόσμο, το Παρίσι παίρνει το προβάδισμα, καθώς βρίσκεται σε πάνω από τα 2/5 (45%) των λιστών επιθυμίας. Για ρομαντισμό και εκπληκτικές σκηνές στα κανάλια, η Βενετία είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές αστικό τοπίο με πάνω από τα 2/5 των διαδικτυακών λιστών.

Πόλη

% αναφορών στο διαδίκτυο

Παρίσι

45

Βενετία

44

Νέα Υόρκη

40

Λονδίνο

32

Τόκυιο

31

Ρώμη

31

Γκίζα

30

Βαρκελώνη

28

Αθήνα

19

Κέιπ Τάουν

19


Επιπλέον, αρκετοί ιστορικοί προορισμοί περιλαμβάνονται στους 10 καλύτερους, με την Αθήνα να καταλαμβάνει το 19% των διαδικτυακών λιστών επιθυμιών (“η επίσκεψη στην αρχαία Ακρόπολη το ηλιοβασίλεμα είναι απαραίτητη” (σημειώνει το Esta-america.com). Τέλος, οι θαυμαστές της Αιγύπτου ανυπομονούν να δουν επιτέλους τις μεγάλες πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο (ποσοστό 30%).


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top