Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜνημόνιο (και τουριστικής) Συνεργασίας από τους δημάρχους Αθήνας – Βελιγραδίου
City break

Μνημόνιο (και τουριστικής) Συνεργασίας από τους δημάρχους Αθήνας – Βελιγραδίου

Οι δύο πόλεις θα επιδιώξουν να ενισχύσουν τα ταξίδια των δημοτών τους προς Αθήνα και Βελιγράδι αντίστοιχα, ενθαρρύνοντάς τους να επισκέπτονται τα μνημεία και τα τοπικά ορόσημα, με στόχο την εξοικείωσή τους με την τοπική ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό.

Μία στενότερη και ακόμη πιο δυναμική συνεργασία στο πλαίσιο του νέου Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων (B40 Balkan Cities Network) εν όψει και της πρώτης επίσημης Συνόδου που θα φιλοξενήσει η ελληνική πρωτεύουσα το 2022, εγκαινίασαν στην Αθήνα ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Βελιγραδίου Zoran Radojičić.

Ο κ. Μπακογιάννης, που υποδέχθηκε  τον κ. Radojičić, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, επισήμανε ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας, Αθήνας – Βελιγραδίου είναι εξαιρετικά ισχυρές και βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο διαχρονικά. “Δύο λαοί με κοινές παραδόσεις, με κοινή ιστορία, δύο λαοί που έχουν βρεθεί πολλές φορές μαζί στη σωστή πλευρά της ιστορίας, στους αγώνες για ελευθερία, για δημοκρατία και δικαιοσύνη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων.

Με την υπογραφή του μνημονίου, Αθήνα και Βελιγράδι κάνουν το επόμενο βήμα στη στενή τους συνεργασία σε μία σειρά από καίριους τομείς, όπως στον τουρισμό, τον πολιτισμό, την ανθεκτικότητα των πόλεων και την προστασία του περιβάλλοντος. Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επικεντρώνεται, βάσει του περιεχομένου του μνημονίου, και στον τομέα του τουρισμού. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πόλεις θα επιδιώξουν να ενισχύσουν τα ταξίδια των δημοτών τους προς Αθήνα και Βελιγράδι αντίστοιχα, ενθαρρύνοντάς τους να επισκέπτονται τα μνημεία και τα τοπικά ορόσημα, με στόχο την εξοικείωσή τους με την τοπική ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι δύο δήμοι θα διευκολύνουν τις επαφές μεταξύ των αρμόδιων δημοτικών τμημάτων και δημοτικών φορέων στον τομέα αυτόν.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024