Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΟι όροι και προϋποθέσεις ένταξης στα μέτρα στήριξης των καλλιτεχνών για τον Ιανουάριο 2022
Τουρισμός και οικονομία

Οι όροι και προϋποθέσεις ένταξης στα μέτρα στήριξης των καλλιτεχνών για τον Ιανουάριο 2022

Προκειμένου να λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον Ιανουάριο 2022 οι καλλιτέχνες υποβάλλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση εργοδότη.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε σήμερα:

Οι όροι και προϋποθέσεις ένταξης στα μέτρα στήριξης καλλιτεχνών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, δικαιούχων αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Ιανουάριο 2022 καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη και του αναπλ. υπουργού Οικονομικών κ. Θοδωρή Σκυλακάκη.

Προβλέπεται συγκεκριμένα ότι:
1. Δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Ιανουάριο 2022  είναι οι καλλιτέχνες και επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι έως και την 10.01.2021 στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα: artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συγκεκριμένες ειδικότητες που είναι οι εξής:

2. Οι καλλιτέχνες είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης των 534 ευρώ για τον Ιανουάριο 2022 εφ’όσον:
α) δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε κάποιον εργοδότη, κατά τη διάρκεια του μήνα αυτού
β) δεν είναι δικαιούχοι και έλαβαν ή λαμβάνουν ή θα λάβουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον  ΟΑΕΔ για το ανωτέρω χρονικό διάστημα και
γ) δε λαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού από οποιαδήποτε αιτία.

3. Προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση οι καλλιτέχνες υποβάλλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για τον μήνα Ιανουάριο 2022 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση εργοδότη. Εκεί δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

4. Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού πραγματοποιείται κατόπιν διασταύρωσης και ελέγχου των στοιχείων που τηρούνται στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr, στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, στον ΟΑΕΔ και στους συναρμόδιους φορείς, σε σχέση με τις υποβληθείσες υπεύθυνες δηλώσεις.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024