Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣχεδόν σε πλήρη παύση οι εκδηλώσεις για γάμους – βαφτίσεις στην Κύπρο
MICE

Σχεδόν σε πλήρη παύση οι εκδηλώσεις για γάμους – βαφτίσεις στην Κύπρο

Όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις πλην ορισμένων εξαιρέσεων, έχουν ακυρωθεί μέχρι και τον Μάρτιο.

Σε πλήρη απόγνωση βρίσκονται οι επαγγελματίες διοργανωτές εκδηλώσεων, καθώς το 95% των γάμων και βαφτίσεων έχει ακυρωθεί όχι μόνο λόγω των περιοριστικών μέτρων, αλλά και λόγω των χιλιάδων κρουσμάτων κορωνοϊού. Όπως δήλωσε στην κυπριακή εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος” ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων (ΠΑΣΕΠΕΚ), κ. Κωνσταντίνος Μωσαϊκός, “όχι μόνο τα μέτρα που επέβαλε πρόσφατα η Κυβέρνηση, αλλά και η ραγδαία ανάπτυξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, μας έκλεισαν εντελώς”. “Ποιο ζευγάρι θα τελέσει γάμο και όλοι να είναι καθήμενοι”, διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι τώρα με την κατάσταση κάποιος από τους συμμετέχοντες θα είναι θετικός στον ιό. “Έτσι όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί με αποτέλεσμα να είμαστε ανοικτοί – κλειστοί”.

Ο κ. Μωσαϊκός δήλωσε ακόμη ότι έχει ζητηθεί από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας η οικονομική στήριξη των επαγγελματιών του κλάδου και του προσωπικού. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΠΕΚ πρόσθεσε ότι όλα είναι στην ψυχολογία του κόσμου. “Ποιος θα ήθελε να παρευρεθεί σε μεγάλες συναθροίσεις, φοβούμενος ότι θα κολλήσει με τον ιό; Ζητούμε να μας κλείσουν και να μας στηρίξουν οικονομικά”.

Επίσης, τόνισε ότι όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις πλην ορισμένων εξαιρέσεων, έχουν ακυρωθεί μέχρι και τον Μάρτιο. “Με πέντε χιλιάδες κρούσματα την ημέρα, ποιος θα δώσει προσκλητήριο;”, διερωτήθηκε. Τέλος πρόσθεσε ότι το 24ωρο rapid test, στο οποίο πρέπει να υποβάλλονται πλέον όλοι όσοι θα παραβρεθούν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τους επιχειρηματίες του κλάδου. Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η απαγόρευση του χορού, αφού δε γίνεται γάμος χωρίς γλέντι.

Σήμερα αντιπροσωπεία του Συνδέσμου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ για να θέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κύπρο:
α) από τις 30 Δεκεμβρίου 2021, η είσοδος σε κέντρα διασκέδασης, μουσικοχορευτικά κέντρα, χώρους δεξιώσεων, γάμους, βαπτίσεις θα επιτρέπεται μόνο με την επιπλέον προσκόμιση αρνητικής εξέτασης rapid test 24 ωρών. Υπενθυμίζεται πως η είσοδος επιτρέπεται μόνο στα εμβολιασμένα άτομα. Εξαιρούνται οι πολίτες που έλαβαν την ενισχυτική/3η δόση εμβολίου.

β) από τις 30 Δεκεμβρίου 2021, τον καθορισμό ανώτατου ορίου 300 ατόμων για χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης και μουσικοχορευτικά κέντρα τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και του μέγιστου αριθμού ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο που είναι σε ισχύ. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι καθήμενοι ενώ απαγορεύεται ο χορός. Διευκρινίζεται πως το μέτρο για γάμους και βαπτίσεις θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου 2022.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024