Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚαι δεύτερο περιστατικό κρουσμάτων σε κρουζιερόπλοιο στην Ευρώπη
Κρουαζιέρα

Και δεύτερο περιστατικό κρουσμάτων σε κρουζιερόπλοιο στην Ευρώπη

Το AIDAnova αρχικά κατευθυνόταν προς τη Μαδέρα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά η κρουαζιέρα ουσιαστικά διακόπηκε μετά τα θετικά κρούσματα COVID-19.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να πλήττει την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας… Σχεδόν 3.000 επιβάτες αποβιβάστηκαν τελικά από κρουαζιερόπλοιο AIDAnova της γερμανικής AIDA Cruises, που επλήγη από τον COVID-19 στη Λισαβόνα. Οι επισκέπτες βγήκαν στο λιμάνι της Λισαβόνας, αφού είχαν παραμείνει στο πλοίο για αρκετές ημέρες. Το κρουαζιερόπλοιο είχε φτάσει στη Λισαβόνα στις 29 Δεκεμβρίου.

Τα περισσότερα θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν την περασμένη Κυριακή, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 68 (το πλοίο έχει 4.197 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα).

Οι πορτογαλικές υγειονομικές αρχές είχαν δώσει έγκριση για το πλοίο να αναχωρήσει στις 31 Δεκεμβρίου, αλλά η AIDA επέλεξε αυτό να παραμείνει στο λιμάνι έως τις 2 Ιανουαρίου, ημερομηνία που επρόκειτο να σαλπάρει για το ισπανικό νησί Lanzarote.

Το AIDAnova αρχικά κατευθυνόταν προς τη Μαδέρα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά η κρουαζιέρα ουσιαστικά διακόπηκε μετά τα θετικά κρούσματα COVID-19.

Η εταιρεία ανέφερε ότι όλοι οι μολυσμένοι εμφάνισαν ήπια συμπτώματα ή ήταν ασυμπτωματικοί. Σημειώνεται ότι όλο το πλήρωμα και οι ενήλικες επισκέπτες εμβολιάστηκαν πλήρως και έπρεπε να δείξουν αρνητικό τεστ αντιγόνου πριν από την επιβίβαση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024