Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Ένωση

Αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων ύψους 320 εκατ. ευρώ για τον ελληνικό τουρισμό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Ιανουάριος 2022, 12:21

Σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, με 320 εκατ. ευρώ από το RRF, που θα ενισχύσουν την τουριστική ανάπτυξη.


Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Τουρισμού για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, η στρατηγική του ελληνικού τουρισμού ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου και η διεξαγωγή ειδικής εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις προοπτικές του τουρισμού, βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια και του μέλους της Επιτροπής Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κας Ελίζας Βόζεμπεργκ, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού.

Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε την κα Βόζεμπεργκ για την ανάκαμψη των χειμερινών προορισμών κατά την εορταστική περίοδο σε ένα παγκόσμια ασταθές πλαίσιο λόγω της παραλλαγής “Όμικρον” και παρουσίασε το σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, με 320 εκατ. ευρώ από το RRF, που θα ενισχύσουν την τουριστική ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, τα έργα αφορούν στη διαχείριση προορισμών στην επανειδίκευση και αναβάθμιση δεξιοτήτων των εργαζομένων στον τουρισμό, στον ορεινό τουρισμό, στον τουρισμό υγείας και ευεξίας με την αξιοποίηση ιαματικών πηγών, στον αγροτουρισμό και τη γαστρονομία, στην αναβάθμιση τουριστικών λιμένων, στην προσβασιμότητα των παραλιών, στον καταδυτικό και υποβρύχιο τουρισμό, στην πράσινη επιχειρηματικότητα και στην ψηφιακή αναβάθμιση.

Η κα Βόζεμπεργκ συνεχάρη τον κ. Κικίλια για την κατάρτιση των προτεραιοτήτων, που συνδέονται με τις σύγχρονες απαιτήσεις του τουρισμού σε ένα παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε και η διεξαγωγή ειδικής εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις προοπτικές του ελληνικού και του ευρωπαϊκού τουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top