Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔέκα νεκροί από πτώση βράχου σε τουριστικά σκάφη στη Βραζιλία
Προορισμός

Δέκα νεκροί από πτώση βράχου σε τουριστικά σκάφη στη Βραζιλία

Ένα πελώριο κομμάτι του επιβλητικού όγκου βράχων ξαφνικά αποκολλήθηκε από το φαράγγι και έπεσε πάνω σε σκάφη που έπλεαν στη λίμνη Furnas.

Σε δέκα ανέρχονται οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (ηλικίας 14-68 ετών), 32 τραυματίστηκαν (από αυτούς 23 ελαφρά) μετά την αποκόλληση και την πτώση μέρους απόκρημνου φυσικού τοίχου από βράχια, πάνω σε τέσσερα τουριστικά πλεούμενα που βρίσκονταν στη λίμνη Furnas, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, η οποία αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ένα πελώριο κομμάτι του επιβλητικού όγκου βράχων ξαφνικά αποκολλήθηκε από το φαράγγι και έπεσε πάνω σε σκάφη που έπλεαν στη λίμνη. Σε δραματικά αποσπάσματα βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ακούει κανείς τις κραυγές πανικού των τουριστών (όλοι Βραζιλιάνοι), καθώς ο πελώριος όγκος βράχων πέφτει στο νερό, συνθλίβοντας τρία πλεούμενα.

Αρκετοί τραυματίες υπέστησαν κατάγματα. Ένα από τα θύματα που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο, έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στην περιοχή σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κάτι που ενδέχεται να προκάλεσε την αποκόλληση του τμήματος του φαραγγιού. Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Jair Bolsonaro εξήρε τις προσπάθειες του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο, από τη στιγμή που “έγινε η ατυχής καταστροφή”, έσπευσε επιτόπου, “διέσωσε θύματα και διακόμισε τραυματίες” σε νοσοκομεία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024