Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟ ενθουσιασμός στα ύψη, με έναν μήνα να απομένει μέχρι τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2022
Αθλητικός τουρισμός

Ο ενθουσιασμός στα ύψη, με έναν μήνα να απομένει μέχρι τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2022

Περίπου 2.900 αθλητές που εκπροσωπούν περίπου 90 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (NOC) θα καταφτάσουν σύντομα στο Πεκίνο.

Ένας μήνας απομένει πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 στο Πεκίνο (4-20 Φεβρουαρίου), και ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping προέτρεψε τους διοργανωτές να συνεχίσουν να εργάζονται σκληρά στα τελευταία στάδια της προετοιμασίας τους για να εξασφαλίσουν την απόλυτη επιτυχία της διοργάνωσης.

Ο Xi, επίσης γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, έκανε δηλώσεις κατά τη διάρκεια περιοδείας επιθεώρησης σε εγκαταστάσεις που σχετίζονται με τους Αγώνες στην κινεζική πρωτεύουσα την Τρίτη.

Όπως αναφέρει το silkroadgreek.gr, με όλες τις δοκιμαστικές εκδηλώσεις να έχουν ολοκληρωθεί και να έχουν λειτουργήσει σε κλειστό περιβάλλον από την Τρίτη, το Πεκίνο είναι έτοιμο να γίνει η πρώτη πόλη που θα φιλοξενήσει τόσο τις θερινές όσο και τις χειμερινές διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων. “Είμαστε απόλυτα σίγουροι και ικανοί να παρουσιάσουμε στον κόσμο φανταστικούς και εξαιρετικούς Χειμερινούς Ολυμιακούς Αγώνες”, σημείωσε ο Xi.

Βάζοντας τις τελευταίες “πινελιές”
Το “σύστημα διαχείρισης κλειστού περιβάλλοντος” του Πεκίνου 2022 τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη καθώς το υπερπόντιο προσωπικό άρχισε να φθάνει στην κινεζική πρωτεύουσα για να προετοιμαστεί για τους Αγώνες.

Οποιοσδήποτε ταξιδεύει στην πόλη για τους Αγώνες θα εισέλθει σε κλειστό περιβάλλον, όπου θα υποβάλλεται σε καθημερινά τεστ για COVID-19 και δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον έξω κόσμο για όσο διάστημα θα παραμείνει στο Πεκίνο.

Εν τω μεταξύ, η Οργανωτική Επιτροπή του Πεκίνου 2022 (BOCOG) προχωράει πιεστικά τις τελικές προετοιμασίες για τις τελετές, την εποπτεία, τις διαδικασίες για τις εγγραφές και το μάρκετινγκ των Αγώνων.

Λόγω της πανδημίας του COVID-19, η παραδοσιακή λαμπαδηδρομία μειώθηκε, με τη λαμπαδηδρομία να λαμβάνει χώρα μόνο στις τρεις περιοχές υποδοχής – το κέντρο του Πεκίνου, τη βορειοδυτική περιοχή Yanqing και την πόλη που φιλοξενεί τη Zhangjiakou στην επαρχία Hebei. Η σκυταλοδρομία θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή περίπου 1.200 λαμπαδηδρόμων.

Για να διασφαλιστεί ότι οι λειτουργίες και στους 12 αγωνιστικούς χώρους των Αγώνων πληρούν τα Ολυμπιακά πρότυπα, οι διοργανωτές είναι επίσης απασχολημένοι με τη βελτίωση των εγκαταστάσεων, της οργάνωσης και των υπηρεσιών στις τρεις ζώνες με βάση τα σχόλια από μια σειρά διεθνών δοκιμαστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους.

Παγκόσμια προσμονή και συγκίνηση
Περίπου 2.900 αθλητές που εκπροσωπούν περίπου 90 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (NOC) θα καταφτάσουν σύντομα στο Πεκίνο. Πολλοί από αυτούς ήταν πρόθυμοι να μοιραστούν τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό τους για τους επερχόμενους Αγώνες.

Ελπιδοφόρο μετάλλιο για τη διοργανώτρια χώρα, η αθλήτρια ελεύθερου σκι Gu Ailing φαίνεται να μεταφέρει ενθουσιασμό της πριν από τους Αγώνες στο Πεκίνο 2022.

“Ανυπομονώ να συμμετάσχω στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και έχω υψηλές προσδοκίες για την απόδοσή μου”, είπε η Gu, η πρώτη γυναίκα που πέτυχε ένα δεξί διπλό άλμα (14,40) σε οποιονδήποτε αγώνα ελεύθερου σκι.

Εξίσου πρόθυμη είναι και η Βρετανίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Natasha McKay, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. “Ήταν πάντα ένα όνειρό μου και είμαι τόσο ενθουσιασμένη που τώρα γίνεται πραγματικότητα”, είπε ο McKay.

Ο παρτενέρ της McKay, Lewis Gibson, ο οποίος θα διαγωνιστεί στον χορό του πάγου στο Πεκίνο 2022, επανέλαβε τις σκέψεις της. “Δεν μπορώ να περιμένω τη στιγμή που θα πάμε να κάνουμε πατινάζ στο Πεκίνο με τους Ολυμπιακούς Δακτυλίους κάτω από τα πόδια μας”.

Παρακολουθώντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά στην τηλεόραση και εντυπωσιασμένος από τους χώρους στο Πεκίνο το 2008, ο Αυστραλός σκιέρ σκι αντοχής Seve de Campo είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς.

“Είναι κάτι που θα σήμαινε πολλά για μένα προσωπικά. Έχω δουλέψει σκληρά για πολλά χρόνια”, σχολίασε ο De Campo.

Υπάρχει τεράστιος ενθουσιασμός και από μερικούς από τους βετεράνους. “Θα είναι ξεχωριστό να έχουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε στους Ολυμπιακούς και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε”, είπε ο Αμερικανός αθλητής του curling, John Shuster, ο οποίος στοχεύει να γράψει ιστορία στο Πεκίνο μετά την επιτυχία του στο PyeongChang 2018, καθώς κανείς δεν το έχει κάνει, όπου κέρδισε πολλά χρυσά μετάλλια στο curling ανδρών.

Με τις όμορφες αναμνήσεις από τους Αγώνες του 2008 να διατηρούνται ακόμη, οι αξιωματούχοι της NOC εξέφρασαν επίσης την εμπιστοσύνη τους για την επιτυχή διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022. “Η Κίνα έχει πολύ μεγάλη εμπειρία για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχετε εξαιρετικές εγκαταστάσεις, έχετε εμπειρία, ξέρετε τι να κάνετε”, είπε ο πρόεδρος της NOC της Ουκρανίας Sergey Bubka στο Κινεζικό Πρακτορείο Xinhua τον περασμένο μήνα, προσθέτοντας ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανήκουν σε όλη την ανθρωπότητα και είναι πάνω από την πολιτική, τη θρησκεία και τα σύνορα.

Νέα εποχή για αθλήματα πάγου και χιονιού
Οι θαυμαστές έχουν αγωνία να παρακολουθήσουν τους καλύτερους αθλητές των χειμερινών σπορ του κόσμου που αγωνίζονται σε έναν μήνα. Αλλά πέρα ​​από τις 16 ημέρες αγώνων, μια ευρύτερη εικόνα της συμμετοχής 300 εκατομμυρίων Κινέζων στα χειμερινά σπορ είναι ακόμη πιο συναρπαστική.

Με θέμα “Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Όνειρο για ένα Κοινό Μέλλον”, η 8η Εθνική Δημόσια Περίοδος Πάγου και Χιονιού άνοιξε στην επαρχία Hubei τον περασμένο μήνα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η τελετή έναρξης πραγματοποιείται στην κεντρική Κίνα. Η σεζόν θα διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο.
Πάνω από 1.200 δημόσιες χειμερινές αθλητικές δραστηριότητες διοργανώθηκαν σε όλη τη χώρα πέρυσι, στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια άτομα ηλικίας από δύο έως 70 ετών.

Τα χειμερινά σπορ έχουν γίνει τόσο δημοφιλή σε επίπεδο βάσης που η 11 μηνών Wang Yuji έγινε διασημότητα στο διαδίκτυο μετά από ένα βίντεο που έκανε σνόουμπορντ στο Chongli και έγινε viral. Χάρη στο Πεκίνο 2022, τα χειμερινά σπορ έχουν επίσης “ριζώσει” σε περιοχές όπως η νότια επαρχία Guangdong, καθώς και στις δυτικές αυτόνομες περιοχές του Xinjiang και του Θιβέτ.

Κατά την τελευταία περίοδο χιονιού, η Xinjiang είδε μια τεράστια αύξηση των προσλήψεων σε κατασκηνώσεις χειμερινών σπορ. “Καλωσορίσαμε περίπου 200 παιδιά την ημέρα κατά τις περασμένες χειμερινές διακοπές, πολύ περισσότερα από την προηγούμενη σεζόν”, δήλωσε ο Liu Yanan, διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Baiyun στο Urumqi, πρωτεύουσα της Αυτόνομης Περιφέρειας Xinjiang Uygur.

Στο Θιβέτ, η ορειβασία με σκι, η οποία προστέθηκε στο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026, έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, καθώς οι τοπικές αθλητικές αρχές προσπαθούν να προωθήσουν προσαρμοσμένα χειμερινά σπορ με βάση το έδαφός τους.

Ευκαιρίες για διεθνείς μάρκες
Η Διεθνής Ομοσπονδία Σκι ίδρυσε ένα νέο γραφείο στην Κίνα το 2021 και οι διεθνείς μάρκες και επωνυμίες εισχωρούν στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά στην Κίνα, όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τα χειμερινά σπορ. Η γερμανική μάρκα χειμωνιάτικων ενδυμάτων Bogner, μια μακροχρόνια εταιρεία ρούχων των Olympians της Γερμανίας, ανακοίνωσε μια κοινοπραξία με τον κινεζικό όμιλο ένδυσης Bosideng τον περασμένο μήνα. Η συμμαχία θα οδηγήσει στην εδραίωση ψηφιακής παρουσίας και το άνοιγμα 80 καταστημάτων τα επόμενα πέντε χρόνια. Η νορβηγική μάρκα χειμερινών ενδυμάτων Helly Hansen και η σουηδική μάρκα σκι Peak Performance εισήλθαν επίσης στην κινεζική αγορά πέρυσι.

Ο Paolo Bazzoni, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κίνας-Ιταλίας, πιστεύει ότι η άνθηση των χειμερινών σπορ παρέχει ευκαιρίες στις ιταλικές μάρκες να αυξήσουν τις προσφορές τους στην κινεζική αγορά. “Είναι προβλέψιμο ότι οι επερχόμενοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022 στην Κίνα και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2026 στην Ιταλία θα εμβαθύνουν τις φιλικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, ενώ παράλληλα θα προωθήσουν την ανάπτυξη του τουρισμού, της εκπαίδευσης και άλλων βιομηχανιών”, δήλωσε ο Bazzoni.

Η TechnoAlpin, με έδρα το Bolzano της Ιταλίας, είναι παγκόσμιος ηγέτης στον εξοπλισμό χιονουργίας με μερίδιο 60% στην παγκόσμια αγορά. Η εταιρεία έχει εξυπηρετήσει έξι από τους οκτώ τελευταίους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και θα παρέχει εξοπλισμό χιονιού και συστήματα αυτοματισμού για το Πεκίνο 2022. “Εχουμε ωφεληθεί πάρα πολύ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022”, δήλωσε ο Pierpaolo Salusso, γενικός διευθυντής της θυγατρικής της Zhangjiakou, TechnoAlpin.

Σύμφωνα με το δεκαετές σχέδιο ανάπτυξης των χειμερινών αθλημάτων της κεντρικής κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε το 2016, η βιομηχανία χειμερινών σπορ της Κίνας προβλέπεται να ανέλθει σε 1 τρισ. γιουάν (157 δισ. δολ.) έως το 2025.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024