Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει χρέος να στηρίξει τους εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό
Εστίαση

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει χρέος να στηρίξει τους εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό

Είναι ζήτημα ηθικής τάξεως, όταν ακόμα διεκδικείται από τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και τουρισμό, η επίλυση εμφάνισης των ενσήμων στον ΕΦΚΑ από τις μονομερής αναστολές σύμβασης, προκειμένου ο ΟΑΕΔ να εγκρίνει το επίδομα ανεργίας στους δικαιούχους.

“Η κατακόρυφη αύξηση διασποράς της μετάλλαξης ‘Όμικρον’ σε πρωτόγνωρα επίπεδα για τη χώρα μας με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, συνοδεύεται από νέα περιοριστικά μέτρα που χτυπούν στον πυρήνα της επαγγελματικής ζωής τους ευάλωτους εργαζόμενους του Επισιτισμού – Τουρισμού.

Το επόμενο χρονικό διάστημα επρόκειτο να είναι ιδιαίτερα επίπονο, ενώ θα είναι με βεβαιότητα καθοριστικό για την περαιτέρω συνέχιση της δραστηριότητας επιχειρήσεων και εργαζομένων. Με γενικού και οριζόντιου χαρακτήρα μέτρα, η κατάσταση θα γίνεται ολοένα και πιο αποπνικτική για έναν πολύπαθη, αλλά εξαιρετικά σημαντικό κλάδο για την ελληνική οικονομία”. Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

“Η περίοδος των εορτών διακρίθηκε από χαμηλές κατά μέσο όρο πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ η συνακόλουθη των κυβερνητικών μέτρων, λειτουργία των καταστημάτων εστίασης έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά”, συνεχίζει ο κ. Αυλωνίτης. “Το μέτρο αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού 534 ευρώ καταδικάζει τους εργαζόμενους, όταν η επιχείρηση βρίσκεται σε λειτουργία και αυτό, η κυβέρνηση δε θέλει να το καταλάβει. Δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., το διατυπώνουν με επίσημο τρόπο τα συνδικαλιστικά όργανα εργαζομένων του κλάδου. Αν δεν αναλάβει το κράτος την αναπλήρωση του ελάχιστου χρόνου εργασίας τότε, η κυβέρνηση ωθεί τους εργαζόμενους σε έναν βαρύτατο εργασιακά χειμώνα, χωρίς καμία ελπίδα”

Ο αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει ότι είναι ζήτημα ηθικής τάξεως, όταν ακόμα διεκδικείται από τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και τουρισμό, η επίλυση εμφάνισης των ενσήμων στον ΕΦΚΑ από τις μονομερής αναστολές σύμβασης, προκειμένου ο ΟΑΕΔ να εγκρίνει το επίδομα ανεργίας στους δικαιούχους.

“Η κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα για την οικονομική στήριξη όλων των εποχικά εργαζόμενων, εκείνων που δεν εργάστηκαν φέτος, εκείνων που εισήλθαν σε καθεστώς αναστολής του μήνες Μάιο –Ιούνιο του 2021, αλλά και των περισσοτέρων εξ αυτών που δεν επρόκειτο να εργαστούν πριν το ερχόμενο Μάιο. Η κυβέρνηση να σταματήσει να αγνοεί τις εκκλήσεις συνεννόησης που κάνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο, αλλά και να εκμεταλλεύεται τη δεινή θέση στην οποία, αυτοί βρίσκονται. Έχει χρέος να στηρίξει τα εισοδήματά τους και να ενισχύσει τα εργασιακά τους δικαιώματα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024