Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Σίμου Κεδίκογλου με Σοφία Ζαχαράκη για τον αλιευτικό τουρισμό
Αλιευτικός τουρισμός

Συνάντηση Σίμου Κεδίκογλου με Σοφία Ζαχαράκη για τον αλιευτικό τουρισμό

Στη συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη προβολής και διαφήμισης του αλιευτικού τουρισμού τόσο εντός της Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό με σκοπό να καταστεί η χώρα μας ένας εξαιρετικός προορισμός για εναλλακτικό τουρισμό. Η στρατηγική επικοινωνίας και προβολής του προγράμματος θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Εύβοια.

Με αντικείμενο το στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού, αλλά και τον καλύτερο συντονισμό δράσεων μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων και των τοπικών φορέων, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου και την υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, η γενική γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου, επιστημονικοί σύμβουλοι και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες των δυο υπουργείων.

Στη συνάντηση αναλύθηκαν οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις για τη δημιουργία σύγχρονου πλαισίου οργάνωσης, λειτουργίας και ελέγχου του αλιευτικού τουρισμού και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται από αυτόν, εξετάστηκε το υφιστάμενο θεσμικό και νομικό πλαίσιο και συζητήθηκαν οι δυνατότητες βελτίωσής του με σκοπό την παροχή νέων και περισσότερων κινήτρων.

Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη προβολής και διαφήμισης του αλιευτικού τουρισμού τόσο εντός της Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό με σκοπό να καταστεί η χώρα μας ένας εξαιρετικός προορισμός για εναλλακτικό τουρισμό. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο κ. Κεδίκογλου, η στρατηγική επικοινωνίας και προβολής του προγράμματος θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Εύβοια με στόχο “η καμπάνια να χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο για τον εθνικό σχεδιασμό». Πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί σύντομα σε Ημερίδα που διοργανώνεται στη Χαλκίδα.

“Οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας εξαιτίας της καταστροφής από τις πυρκαγιές του προηγούμενου Αυγούστου, έχουν ανάγκη από ελπίδα», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου και συμπλήρωσε πως από το πρόγραμμα δεν είναι μόνο οι αλιείς που επωφελούνται αλλά και οι επαγγελματίες του τουριστικού και επιχειρηματικού κλάδου (ταξιδιωτικοί πράκτορες, επιχειρήσεις εστίασης κ.ά.). Πρέπει να ενισχύσουμε αυτήν τη δράση. Πρέπει να εξυπηρετήσουμε ένα διπλό στόχο. Από τη μια, πρέπει να προστατεύσουμε τα αλιευτικά αποθέματα και να δώσουμε μια εναλλακτική πηγή εισοδήματος στους αλιείς αλλά και να αποκτήσει ο τουρισμός μας ένα επιπλέον εργαλείο γιατί η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός προορισμός για αλιευτικό τουρισμό”, σημείωσε ο υφυπουργός.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η κα Ζαχαράκη, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της εκστρατείας ενημέρωσης, στην εκ του σύνεγγυς προσέγγιση με τους επαγγελματίες αλιείς και στην κινητροδότηση, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, που θα πρέπει να δοθεί από την πλευρά της πολιτείας στους ενδιαφερόμενους.

Κοινός τόπος των δύο υφυπουργών υπήρξε η βούληση για τη μεταξύ τους περαιτέρω συνεργασία, με στόχο την αποτελεσματική προώθηση του αλιευτικού τουρισμού στην χώρα μας και στο εξωτερικό, με δράσεις που θα αποφέρουν θετικά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα όπως είναι η τόνωση του επαγγέλματος του αλιέα και η ανάδειξη εναλλακτικών πηγών εισοδήματος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024