Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΚαθομολόγηση των πρώτων πτυχιούχων του Τμ. Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Τουριστική εκπαίδευση

Καθομολόγηση των πρώτων πτυχιούχων του Τμ. Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού περιλαμβάνει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές (Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας), καθώς και δύο ερευνητικά εργαστήρια με τουριστικό προσανατολισμό (Εργαστήριο Τουριστικών Ερευνών και Μελετών, Εργαστήριο Καινοτόμου Τουριστικής Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού).

Η καθομολόγηση των πρώτων αποφοίτων του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στη Χίο. Το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού είναι το πρώτο πανεπιστημιακό τμήμα που
δημιουργήθηκε στη χώρα με αντικείμενο τις τουριστικές σπουδές, καλύπτοντας ένα σημαντικό έλλειμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ανοίγοντας τον δρόμο και για άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Η δημιουργία του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού προέκυψε ως αποτέλεσμα μακροχρόνιων προσπαθειών του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού και ερευνητικού τουριστικού οικοσυστήματος, που περιλαμβάνει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές (Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας), καθώς και δύο ερευνητικά εργαστήρια με τουριστικό προσανατολισμό (Εργαστήριο Τουριστικών Ερευνών και Μελετών, Εργαστήριο Καινοτόμου Τουριστικής Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού).

Οι νέοι επιστήμονες του τουρισμού που αποφοιτούν από το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού συνδυάζουν το αναγκαίο θεωρητικό υπόβαθρο με τις πρακτικές δεξιότητες που απαιτεί ο σύγχρονος επαγγελματικός “στίβος”. Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της φοιτητοκεντρικής προσέγγισης που έχει υιοθετηθεί σε όλα τα στάδια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή ποιοτικών σπουδών με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις στον τουριστικό τομέα αλλά και τις βέλτιστες ακαδημαϊκές πρακτικές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στην Τελετή Καθομολόγησης θα γίνει απονομή των πτυχίων στους απόφοιτους του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, καθώς και των διπλωμάτων στους απόφοιτους του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΔΠΜΣ Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο “Γιάννης Καράλης” της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου, τηρώντας απαρέγκλιτα τις τρέχουσες υγειονομικές διατάξεις που αφορούν την πανδημία και με την παρουσία αυστηρά περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων από τους αποφοίτους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024