Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΓιατί το risk management πρέπει είναι Νο1 προτεραιότητα και για τις τουριστικές επιχειρήσεις
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Γιατί το risk management πρέπει είναι Νο1 προτεραιότητα και για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Μετά τον COVID-19 ποιους κινδύνους θα κληθούν να διαχειριστούν οι επιχειρήσεις του τουρισμού; Ο πρόεδρος της EXL Consulting αποκαλύπτει τους επιχειρηματικούς κινδύνους των επόμενων ετών.

Η οικονομική κρίση έδειξε στην πράξη πως το risk management ήταν άγνωστη λέξη στην ελληνική αγορά. Όμως η πανδημία έμαθε, με τον δύσκολο τρόπο, στους Έλληνες επιχειρηματίες τη σημασία του να έχεις πλάνο επιβίωσης απέναντι στο άγνωστο και η μεταβλητή ανθεκτικότητα έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι.

Μια σωστά καταρτισμένη στρατηγική διαχείρισης κινδύνων βοηθά την επιχείρηση να είναι ένα βήμα μπροστά και να προβλέπει δυνητικές απειλές ικανές να διαταράξουν την τωρινή εύρυθμη λειτουργία της, αλλά και τη μελλοντική της δραστηριότητα. Το πρώτο βήμα είναι να μάθει να αναγνωρίζει τους κινδύνους και να εστιάζει στους συστημικούς που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Στο “Τhink Big” ο κ. Σταύρος Παπαγιαννόπουλος, CEO της EXL Consulting εξηγεί στη δημοσιογράφο Μαρία Ακριβού γιατί είναι απαραίτητος ένας σύμβουλος διαχείρισης κινδύνων και ασφαλίσεων. Όπως επισημαίνει η οικονομία πλέον ευνοεί τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά σχήματα, ενώ νέοι κίνδυνοι έρχονται στο προσκήνιο που θα επηρεάσουν το επιχειρείν σε παγκόσμιο επίπεδο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και ισχυρούς κλάδους που μέχρι πρότινος ήταν στο απυρόβλητο.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024