Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Χειμερινός τουρισμός

Ανακηρύχθηκε ανάδοχος για την εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3–5 Πηγάδια στη Νάουσα

Τατιάνα Ρόκου - 14 Ιανουάριος 2022, 15:19

Το σχετικό συμφωνητικό εκμίσθωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου '3–5 Πηγάδια' είναι για 23 χρόνια.


Η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με την επωνυμία “Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ” πλειοδότησε στη ανοικτή διαδικασία της περασμένης Δευτέρας 10 Ιανουαρίου 2022) της δημοπρασίας εκμίσθωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου “3–5 Πηγάδια”, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας.

Η εν λόγω εταιρεία, η οποία ανακηρύχθηκε ανάδοχος θα κληθεί, όπως προβλέπει η σχετική διακήρυξη, θα υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό εκμίσθωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου “3–5 Πηγάδια” για 23 χρόνια και έναντι τιμήματος ύψους 31.000 ευρώ.
Μεταξύ των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο ανάδοχος του χιονοδρομικού κέντρου συμπεριλαμβάνονται η επένδυση 500.000 ευρώ στα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του, αλλά και η αναζήτηση επιπλέον πόρων, μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που “τρέχουν”, όπως αυτό του αναπτυξιακού νόμου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας, είπε: “Στόχος του αναδόχου είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση του χιονοδρομικού, ώστε αυτό να καταστεί ένα ορεινό θέρετρο που θα προσελκύει επισκέπτες 12 μήνες το χρόνο” και πρόσθεσε ότι μεταξύ των επενδύσεων, προβλέπεται και η λειτουργία τετράστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο χιονοδρομικό κέντρο. Ακόμη, ο κ. Καρανικόλας δήλωσε ότι το αργότερο μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, ο Δήμος Νάουσας θα έχει υποβάλλει για έγκριση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων φάκελο, με τον οποίο θα ζητά την έγκριση χρηματοδότησης τουλάχιστον 10,7 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στο χιονοδρομικό κέντρο “3-5 Πηγάδια”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top