Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗμίμετρα, θεωρεί η ΠΟΕΣΕ τα μέτρα της κυβέρνησης για την εστίαση
Εστίαση

Ημίμετρα, θεωρεί η ΠΟΕΣΕ τα μέτρα της κυβέρνησης για την εστίαση

Στα νέα μέτρα εντάσσονται ακόμα και παρεμβάσεις που ήδη έχουν ανακοινωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο παρουσιαζόμενα ως καινούργια, σημειώνει η Ομοσπονδία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ,) σε ανακοίνωσή της αναφέρει, σε απάντηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα από την κυβέρνηση:

“Ο κλάδος της εστίασης και συναφών επαγγελμάτων μετρά λουκέτα και αναστολές λειτουργίας των επιχειρήσεων του, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα βραχυχρόνιας διάρκειας -έως το τέλος Ιανουαρίου- λες και η πανδημία και τα προβλήματα, που έχει δημιουργήσει στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους της, φτάνουν στο τέλος τους.

Στα ‘νέα μέτρα’ μάλιστα εντάσσει ακόμα και παρεμβάσεις που ήδη έχουν ανακοινωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο παρουσιάζοντας τα ως καινούργια όπως το ‘Ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων επιλεγμένων κλάδων που πλήττονται σημαντικά, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων’.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση καθυστερεί αφήνοντας ολομόναχες τις επιχειρήσεις της εστίασης, ξεχνώντας τις υποσχέσεις της ότι κανένας δεν θα αντιμετωπίσει μόνος την κρίση που έφερε η πανδημία.

Ως ΠΟΕΣΕ θεωρούμε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν κάθε άλλο παρά γενναιόδωρα είναι και απαιτούμε από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την κατάσταση προχωρώντας σε παρεμβάσεις, που ο χρονικός τους ορίζοντας θα είναι αυτός που απαιτείται, για να ανακόψει το κύμα των λουκέτων που έρχεται και τις χαμένες θέσεις εργασίας που θα φέρει, σε έναν κλάδο που αποτελεί από τους μεγαλύτερους εργοδότες της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Δε ζητάμε διακριτική μεταχείριση. Την επιβίωση των επιχειρήσεων μας και των εργαζόμενων σ’αυτές απαιτούμε από την Κυβέρνηση, γιατί ο κλάδος της εστίασης ήταν και παραμένει εκείνος που πληρώνει το μεγαλύτερο τίμημα στην πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι αντοχές όλων μας δυστυχώς έχουν εξαντληθεί εδώ και καιρό και τα ημίμετρα της κυβέρνησης μόνο λύσεις δε δίνουν”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024