Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑναστολή των πτήσεων της Aegean προς και από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βηρυτού
Αεροπορικές εταιρείες

Αναστολή των πτήσεων της Aegean προς και από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βηρυτού

Οι επιβάτες των οποίων οι πτήσεις επηρεάζονται έχουν τη δυνατότητα είτε να ακυρώσουν το εισιτήριο τους με πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους, είτε να λάβουν credit voucher ίσης αξίας, είτε να προγραμματίσουν το ταξίδι τους σε μελλοντική ημερομηνία.

Η Aegean ενημερώνει ότι από τις 11 Ιανουαρίου 2022 έχει αναστείλει τις πτήσεις της προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Rania Hariri της Βηρυτού. Η αναστολή έγινε μέχρι να ολοκληρωθεί έρευνα που διεξάγεται σχετικά με τα αίτια εξωγενούς ζημιάς, που διαπιστώθηκε από το προσωπικό εδάφους στην Βηρυτό στο εξωτερικό της ατράκτου του αεροσκάφους, που εκτέλεσε την πτήση της 10ης Ιανουαρίου 2022. Η εταιρεία προέβη την ιδιά ημέρα σε ενημέρωση των ελληνικών αρχών καθώς και των αρχών του αεροδρομίου της Βηρυτού.

Οι επιβάτες των οποίων οι πτήσεις επηρεάζονται έχουν τη δυνατότητα είτε να ακυρώσουν το εισιτήριο τους με πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους, είτε να λάβουν credit voucher ίσης αξίας, είτε να προγραμματίσουν το ταξίδι τους σε μελλοντική ημερομηνία. Για την αποκατάσταση των πτήσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση τις προσεχείς εβδομάδες.

ΥΠΑ – Aegean: Ισχυρό πλαγιομετωπικοί άνεμοι έβγαλαν εκτός διαδρόμου το αεροσκάφος στη Μήλο
Ακόμη, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει για το περιστατικό με αεροσκάφος που βγήκε εκτός διαδρόμου κατά την διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο Μήλου λόγω ισχυρών πλαγίων ανέμων. Ειδικότερα, την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, περί ώρα 15:30, ελικοφόρο αεροσκάφος της ΟΑ, τύπου ATR 42-600 που εκτελούσε την πτήση Αθήνα – Μήλος με 20 επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση, βγήκε οριακά εκτός διαδρόμου λόγω των ισχυρών πλαγίων ανέμων που έπνεαν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές του αεροδρομίου και οι 20 επιβάτες μαζί με το τριμελές πλήρωμα, εκκένωσαν το αεροσκάφος με απόλυτη ασφάλεια χωρίς να αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

Το  αεροσκάφος ρυμουλκήθηκε και μεταφέρθηκε στον προβλεπόμενο χώρο στάθμευσης στη πίστα του αερολιμένα και το αεροδρόμιο συνέχισε κανονικά την λειτουργία του. Η επόμενη πτήση που ήταν προγραμματισμένη πραγματοποιήθηκε κανονικά. Για το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024