Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣΥΡΙΖΑ: Το Υπουργείο Τουρισμού αδιαφορεί εγκληματικά για την κατάσταση στη Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας
Τουριστική εκπαίδευση

ΣΥΡΙΖΑ: Το Υπουργείο Τουρισμού αδιαφορεί εγκληματικά για την κατάσταση στη Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας

Συνάντηση του αναπλ. τομέαρχη τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρο Αυλωνίτη με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Σπουδαστών Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας.

Για την αγωνία και την αβεβαιότητα που βιώνουν οι σπουδαστές ενημέρωσαν τον βουλευτή Κέρκυρας και αναπλ. τομέαρχη τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρο Αυλωνίτη, οι κ.κ. Αίγλη Κολιωτάση και Νικολέττα Βλάσση, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Σπουδαστών Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας.

Ο κ. Αυλωνίτης σημειώνει ότι “η Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού, συνεχίζει, με απίστευτη γελοιότητα, να στερείται διευθυντή, προσωπικού, γραμματείας (!), φιλοξενείται σε χώρο που παραχωρήθηκε στο Φαληράκι και ο οποίος δεν καλύπτει τις ανάγκες μιας δομής εκπαίδευσης και αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων που προδιαγράφουν την όδευση προς αναστολή της λειτουργίας της.  

Το Υπουργείο Τουρισμού αδιαφορεί εγκληματικά για την κατάσταση και αδυνατεί να απαντήσει στις ερωτήσεις των σπουδαστών προκειμένου να μπορέσουν εγκαίρως να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις τους (μετάβαση στην Κέρκυρα, εξεύρεση στέγασης, ωράριο μαθημάτων). Και το αδιανόητο: αντί ο Υπουργός Τουρισμού να ενσκήψει στα προβλήματα που έχουν προκύψει για την εξεύρεση λύσης, παρέπεμψε τη λειτουργία της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας στην αντίστοιχη της Ρόδου! Το επιτελικό μπάχαλο σε όλο του το μεγαλείο!”

Ο αναπλ. τομέαρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. λέει ακόμη ότι η κατάσταση διάλυσης που επικρατεί δημιουργεί ομήρους, τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους, προκαλεί αλγεινή εντύπωση για την απαξίωση ενός θέματος που έχει άμεση σχέση με την τουριστική εκπαίδευση και δημιουργεί σχολές δύο ταχυτήτων.

Ο κ. Αυλωνίτης το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναδείξει το θέμα στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για νομοσχέδιο Τουρισμού, στο οποίο θα είναι εισηγητής, και θα καταθέσει Ερώτηση για το θέμα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Σπουδαστών της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024