Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΈρχεται το τέλος των τεστ COVID-19 για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Βρετανία
Ταξιδιωτική οδηγία

Έρχεται το τέλος των τεστ COVID-19 για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Βρετανία

Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps είναι υπέρ της οριστικής κατάργησης των τεστ πριν από τις διακοπές του Φεβρουαρίου και δημοσίευμα στην 'Telegraph' σημειώνει ότι η απόφαση αναμένεται έως τις 26 Ιανουαρίου.

Οι περιοριστικοί κανονισμοί του Σχεδίου Β (τηλεργασία και χρήση μάσκας προσώπου) που επιβλήθηκαν λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης “Όμικρον” στο Ην. Βασίλειο ενδέχεται να αρθούν σύντομα, καθώς το ποσοστό των κρουσμάτων έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον περασμένο Δεκέμβριο. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάργηση των τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό.

Έτσι θα σταματούσε και η απαίτηση για τεστ δύο ημέρες μετά την επιστροφή από το εξωτερικό, δίνοντας ώθηση στον ταξιδιωτικό κλάδο για τις πολυαναμενόμενες για τους Βρετανούς πολυάσχολες διακοπές στο μέσο τους έτους (half-term).

Η βρετανική εφημερίδα “Telegraph” αναφέρει ότι ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps είναι υπέρ της οριστικής κατάργησης των τεστ πριν από τις διακοπές του Φεβρουαρίου και το δημοσίευμα σημειώνει ότι η απόφαση αναμένεται έως τις 26 Ιανουαρίου.

“Εξετάζουμε την κατάργηση όλων των τεστ COVID-19 για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες έως τα τέλη Ιανουαρίου, κάτι που είναι πιθανό να συμπέσει με την αναθεώρηση του σχεδίου”, ανέφερε στους “Times” επικαλούμενη κυβερνητική πηγή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024