Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ταξιδιωτική οδηγία

Έρχεται το τέλος των τεστ COVID-19 για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Βρετανία

Τατιάνα Ρόκου - 17 Ιανουάριος 2022, 15:08

Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps είναι υπέρ της οριστικής κατάργησης των τεστ πριν από τις διακοπές του Φεβρουαρίου και δημοσίευμα στην 'Telegraph' σημειώνει ότι η απόφαση αναμένεται έως τις 26 Ιανουαρίου.


Οι περιοριστικοί κανονισμοί του Σχεδίου Β (τηλεργασία και χρήση μάσκας προσώπου) που επιβλήθηκαν λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης “Όμικρον” στο Ην. Βασίλειο ενδέχεται να αρθούν σύντομα, καθώς το ποσοστό των κρουσμάτων έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον περασμένο Δεκέμβριο. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάργηση των τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό.

Έτσι θα σταματούσε και η απαίτηση για τεστ δύο ημέρες μετά την επιστροφή από το εξωτερικό, δίνοντας ώθηση στον ταξιδιωτικό κλάδο για τις πολυαναμενόμενες για τους Βρετανούς πολυάσχολες διακοπές στο μέσο τους έτους (half-term).

Η βρετανική εφημερίδα “Telegraph” αναφέρει ότι ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps είναι υπέρ της οριστικής κατάργησης των τεστ πριν από τις διακοπές του Φεβρουαρίου και το δημοσίευμα σημειώνει ότι η απόφαση αναμένεται έως τις 26 Ιανουαρίου.

“Εξετάζουμε την κατάργηση όλων των τεστ COVID-19 για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες έως τα τέλη Ιανουαρίου, κάτι που είναι πιθανό να συμπέσει με την αναθεώρηση του σχεδίου”, ανέφερε στους “Times” επικαλούμενη κυβερνητική πηγή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top