Τελευταία νέα
ΑρχικήΕξοπλισμός & ΠρομήθειεςShowroom με προϊόντα ‘μαϊμούδες’ προμήθευε τουριστικές περιοχές
Τουρισμός και οικονομία

Showroom με προϊόντα ‘μαϊμούδες’ προμήθευε τουριστικές περιοχές

Από βιβλία παραγγελιών που βρέθηκαν κατά την έρευνα στη μεζονέτα προκύπτει μεγάλος αριθμός παραγγελιών απομιμητικών προϊόντων από πελάτες που εδρεύουν σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Μεζονέτα, στην Αρτέμιδα Αττικής, που λειτουργούσε ως εκθετήριος χώρος απομιμητικών προϊόντων με παραγγελίες δεκάδων χιλιάδων ευρώ από πελάτες που εδρεύουν σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, εντοπίστηκε μετά από έρευνα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ/ΜΠΕ τις πρωινές ώρες της Κυριακής 16 Ιανουαρίου 2022, σε ιδιωτικό χώρο (μεζονέτα) μισθωμένο από ημεδαπό στην Αρτέμιδα Αττικής, έλαβε χώρα επιχείρηση της ΔΙΜΕΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας και παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Στο σημείο εντοπίστηκε, κατόπιν καταγγελιών και πληροφοριών που περιήλθαν στην ΔΙΜΕΑ, να λειτουργεί στο ισόγειο, εκθετήριο “Showroom” απομιμητικών προϊόντων ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ μεγάλων και γνωστών οίκων μόδας. Στον πρώτο όροφο διέμενε ο ημεδαπός με τους συνεργάτες του, ο οποίος σε καθημερινή βάση μετέβαινε σε έκθεση τουριστικών ειδών που λάμβανε χώρα τις προηγούμενες ημέρες στη Metropolitan Expo, μοίραζε φυλλάδια με απομιμητικά προϊόντα, ενώ τους ενδιαφερόμενους πελάτες τους μετέφερε με δικό του όχημα στον ενοικιαζόμενο χώρο στην Αρτέμιδα, προκειμένου να δουν από κοντά τα απομιμητικά προϊόντα και να θέσουν τις παραγγελίες τους.

Από την έρευνα στην προαναφερθείσα μεζονέτα, η ΔΙΜΕΑ προέβη στην κατάσχεση εκατοντάδων απομιμητικών προϊόντων, τα οποία μεταφέρθηκαν σε χώρο της υπηρεσίας για τη σχετική πραγματογνωμοσύνη περί μη αυθεντικότητάς τους από τους εκπροσώπους των εμπορικών σημάτων, τα δικαιώματα των οποίων παραβιάζονται και εν συνεχεία για την καταστροφή τους σε μονάδα ανακύκλωσης.

Στον οργανωτή επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, ενώ συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία και σχηματίστηκε εις βάρος του ποινική δικογραφία για παράβαση των άρθρων 7 και 45 του ν.4679/2020 “Εμπορικά σήματα κτλ.” και του άρθρου 216 του Π.Κ. περί πλαστογραφίας.

Από βιβλία παραγγελιών που βρέθηκαν κατά την έρευνα στη μεζονέτα προκύπτει μεγάλος αριθμός παραγγελιών απομιμητικών προϊόντων από πελάτες που εδρεύουν σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024