Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΟρκίστηκαν οι πρώτοι πτυχιούχοι από το Τμ. Οικονομικής & Διοίκησης Τουρισμού Πανεπιστημίου Αιγαίου
Τουριστική εκπαίδευση

Ορκίστηκαν οι πρώτοι πτυχιούχοι από το Τμ. Οικονομικής & Διοίκησης Τουρισμού Πανεπιστημίου Αιγαίου

Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού είναι οι πρώτοι απόφοιτοι στην Οικονομική και Διοίκηση Τουρισμού σε πανεπιστημιακό επίπεδο στην Ελλάδα.

Η καθομολόγηση των νέων επιστημόνων του τουρισμού από το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στις 14 Ιανουαρίου, πέρα από ημέρα γιορτής αποτελεί έναν ακόμα επιτυχημένο σταθμό στη δυναμική αναπτυξιακή πορεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού είναι οι πρώτοι απόφοιτοι στην Οικονομική και Διοίκηση Τουρισμού σε πανεπιστημιακό επίπεδο στην Ελλάδα, αφού η δημιουργία του Τμήματος κάλυψε επιτυχώς ένα σημαντικό κενό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας, απαντώντας παράλληλα στο πολυετές εκκωφαντικό αίτημα του τουριστικού κόσμου της πατρίδας μας.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, στον χαιρετισμό του, εξήρε την υψηλή ποιότητα της εκπαιδευτικής και ερευνητικής δουλειάς που γίνεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε σχέση με τον τουρισμό, επισημαίνοντας τη διαχρονική αναγνώριση που αυτές λαμβάνουν από τους τουριστικούς φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Τέλος, υπογράμμισε την κρισιμότητα της ποιοτικής εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού, που αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας προσδίδοντας 1 στα 4 ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας καθώς και τις ιδιαίτερα θετικές επαγγελματικές προοπτικές για τους αποφοίτους του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού.

Η Πρυτάνισσα, καθηγήτρια κα Χρυσή Βιτσιλάκη, ανέφερε ότι αυτή η καθομολόγηση είναι διπλά γιορτινή, αφού αφενός είναι το επιστέγασμα μακροχρόνιων προσπαθειών για τη δημιουργία ενός νέου δυναμικού τμήματος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και αφετέρου αποδίδονται στην ελληνική κοινωνία εκλεκτοί νέοι επιστήμονες, στο ιδιαίτερα σημαντικό για την ελληνική οικονομία, γνωστικό αντικείμενο του τουρισμού.

Η καθηγήτρια κα Μαρία Λεκάκου, κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, εξέφρασε τα αισθήματα συγκίνησης και περηφάνειας που νιώθουν όλοι οι διδάσκοντες αυτή την ημέρα γιορτής του τουρισμού και ευχήθηκε στους νέους επιστήμονες καλή σταδιοδρομία, τονίζοντας ότι ξεκινούν από έναν σπουδαίο προορισμό.

Ο καθηγητής κ. Θεόδωρος Α. Σταυρινούδης, προέδρος του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, απευθυνόμενος στους πρώτους αποφοίτους τόνισε ότι το Τμήμα υπηρετεί τη δική τους ανάπτυξη και πρόοδο και μέσα από εκείνους υπηρετεί ταυτόχρονα τον ελληνικό τουρισμό, τις επιχειρήσεις της χώρας και κυρίως την κοινωνία. Τους παρότρυνε να είναι δυναμικοί και να επιδείξουν καινοτόμα σκέψη στηριγμένοι στο τρίπτυχο αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, αυτοέλεγχος.

Ο καθηγητής κ. Ανδρέας Παπαθεοδώρου, διευθυντής του Δ.Π.Μ.Σ. “Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας”, αναλύοντας την πορεία των βασικών μεγεθών του τουρισμού πριν και κατά την περίοδο της πανδημικής κρίσης, ανέδειξε τις θετικές προοπτικές απασχόλησης που αναδύονται στον τουριστικό τομέα στο άμεσο μέλλον.

Ο καθηγητής κ. Πάρις Τσάρτας, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, βασικό ιδρυτικό στέλεχος του τμήματος και από τα πρώτα μέλη της Προσωρινής Γενικής Συνέλευσής του, αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία και τη διαχρονική στήριξη των διοικήσεων του Ιδρύματος με απαρέγκλιτο στόχο την ανάπτυξη της τουριστικής εκπαίδευσης και έρευνας στους κόλπους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με εμφανή πλέον θετικά αποτελέσματα.

Στηρίζοντας και ενθαρρύνοντας την αριστεία, ιδιαίτερη συμβολική αξία είχε η βράβευση των πρωτευσάντων και διακριθέντων αποφοίτων και φοιτητών κάθε έτους με χρηματικά έπαθλα που χορήγησαν ο Διεθνές Αερολιμένας Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, οι Οικογένειες Περικλή, Ιωάννη και Εμμανουήλ Γκιάλα, και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο “Γιάννης Καράλης” της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου, τηρώντας απαρέγκλιτα τις τρέχουσες υγειονομικές διατάξεις και με την παρουσία αυστηρά περιορισμένου και ελεγχόμενου αριθμού συμμετεχόντων. Στην τελετή καθομολόγησης, πέρα από την απονομή των πτυχίων στους απόφοιτους του Τμήματος Οικονομικής & Διοίκησης Τουρισμού, έγινε και η απονομή των διπλωμάτων στους απόφοιτους του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Δ.Π.Μ.Σ. “Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας” του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

To Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού ολοκληρώνει το εκπαιδευτικό και ερευνητικό τουριστικό οικοσύστημα που έχει αναπτυχθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το οποίο εκτός από προπτυχιακές σπουδές, περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας”, καθώς και τα ερευνητικά εργαστήρια “Εργαστήριο Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΕΤΕΜ) και “Εργαστήριο Καινοτόμου Τουριστικής Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (iTED)”.

Οι νέοι επιστήμονες του τουρισμού που αποφοιτούν από το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού συνδυάζουν το αναγκαίο θεωρητικό υπόβαθρο με τις πρακτικές δεξιότητες που απαιτεί ο σύγχρονος επαγγελματικός στίβος. Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της φοιτητοκεντρικής προσέγγισης που έχει υιοθετηθεί σε όλα τα στάδια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή ποιοτικών σπουδών με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις στον τουριστικό τομέα αλλά και τις βέλτιστες ακαδημαϊκές πρακτικές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024