Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΒ. Κικίλιας: 'Στον αναπτυξιακό νόμο ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των ξενοδοχείων 3 αστέρων'
Τουριστική πολιτική

Β. Κικίλιας: 'Στον αναπτυξιακό νόμο ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των ξενοδοχείων 3 αστέρων'

Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι τον Οκτώβριο του 2021 οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022 ήταν +30%, από ό,τι ήταν τον Οκτώβριο του 2018 για το καλοκαίρι του 2019, προ COVID-19.

“Ο αναπτυξιακός νόμος είναι στρατηγικό εργαλείο για τις επενδύσεις στη χώρα. Έκανα σήμερα μια διευρυμένη συζήτηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, τον κ. Παπαθανάση, και εξήγησα ότι και τα τριάστερα ξενοδοχεία, που είναι το 23% του κλάδου, είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος για εμάς να εκσυγχρονιστούν, να αναβαθμιστούν ποιοτικά και να ενισχυθούν. Στο νομοσχέδιο εισάγονται και τα 3άστερα ξενοδοχεία σε ό,τι έχει να κάνει με τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή τους, εκτός από όλα τα άλλα τα εργαλεία τα οποία υπήρχαν”. Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας σε σημερινή συνέντευξη στην ΕΡΤ.

“Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Ανάπτυξης, γιατί η εισήγησή μας αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική στη στόχευση που έχει βάλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού, για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερα έσοδα ανά ταξιδιώτη και αυτό να έρθει να μετακυλιστεί και να φτάσει σε έσοδα για τη μέση ελληνική οικογένεια”.

Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ακόμη ότι “από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας RRF έχουμε βάλει στα 320.000.000 των επενδύσεων που θα γίνουν, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα μονοπάτια και τα ορεινά καταφύγια. Θα είναι επενδύσεις για αναβάθμιση των υποδομών, ψηφιοποίηση, εκπαίδευση, πρόσβαση σε ΑμεΑ, εκσυγχρονισμό και ποιοτική αναβάθμιση. Μια τεράστια ευκαιρία για το τουριστικό προϊόν της χώρας στο κομμάτι των επενδύσεων, που θα μας οδηγήσει στρατηγικά στην εποχή ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου. Και τέλος, με την ένταξη των ωφελούμενων στα μέτρα στήριξης για τα ξενοδοχεία αρχικά μέχρι το τέλος του μήνα, που θεωρώ ότι ενδεχομένως αν χρειαστεί θα επεκταθούν και περαιτέρω”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024