Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Το 5G θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο βασικά συστήματα ασφάλειας, λένε οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 Ιανουάριος 2022, 14:25

Η United Airlines προειδοποιεί ότι το 5G θα επηρεάσει τις πτήσεις 1,25 εκατ. επιβάτες ετησίως.


Οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η παρεμβολή λόγω της εγκατάστασης δικτύου νέας τεχνολογίας 5ης γενιάς (5G) θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο βασικά συστήματα ασφάλειας και να οδηγήσει σε αναστολή των πτήσεων τόσο επιβατών όσο και φορτίου. Για το λόγο αυτό θέλουν να καθυστερήσει η εγκατάσταση του 5G που είναι να γίνει αύριο, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, σε βασικά αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Η United Airlines ανακοίνωσε χθες ότι το τρέχον σχέδιο ανάπτυξης ασύρματης σύνδεσης 5G στις ΗΠΑ θα επηρεάσει αρνητικά περίπου 1,25 εκατ. επιβάτες και τουλάχιστον 15.000 πτήσεις ετησίως και κάλεσε την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Joe Biden να λάβει μέτρα.


Μαζί με αυτήν, επικεφαλής και  άλλων μεγάλων αεροπορικών εταιρειών (American Airlines, Delta Air Lines, Southwest Airlines κ.ά.) προειδοποίησαν σε μήνυμά τους προς τον Λευκό Οίκο, το Υπουργείο Μεταφορών, την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών. Την επιστολή τους προσυπογράφουν οι UPS Airlines, JetBlue Airways and FedEx Express.

Η United δήλωσε ότι οι ισχύοντες κανόνες “θα οδηγήσουν σε σημαντικούς περιορισμούς στα αεροσκάφη Boeing 787, 777, 737 καθώς και στα περιφερειακά αεροσκάφη σε μεγάλες πόλεις όπως το Χιούστον, το Νιούαρκ, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και το Σικάγο”.

Οι όμιλοι AT&T και Verizon Communications ήρθαν στις 3 Ιανουαρίου σε συμβιβασμό με τους αρμόδιους Αμερικανούς αξιωματούχους και καθυστέρησαν την έναρξη λειτουργίας των υπηρεσιών στα δίκτυα νέας τεχνολογίας 5ης γενιάς για δύο εβδομάδες, καθώς και να περιστείλουν την τοποθέτηση πύργων κινητής τηλεφωνίας πλησίον 50 αεροδρομίων για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών. Κι ενώ οι εταιρείες αυτές είχαν αναφέρει ότι οι νέες υπηρεσίες τους δεν ενέχουν κινδύνους για τις αερομεταφορές, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπλοΐας και όμιλοι του κλάδου αεροναυπηγικής επισημαίνουν πως οι διενεργηθείσες δοκιμές δείχνουν πως οι συσκευές οι οποίες μετρούν το ύψος μπορούν να χάσουν την αξιοπιστία τους εάν το αεροσκάφος πλησιάζει πολύ κοντά στους προαναφερθέντες πύργους κινητής τηλεφωνίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top