Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

ΥΠΠΟΑ: Ανακαλείται η δωρεά ιδρύματος των αδελφών Λεβέντη για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Δήλου

Τατιάνα Ρόκου - 19 Ιανουάριος 2022, 16:01

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούσε την υπουργό Πολιτισμού να ανακαλέσει άμεσα τη χορηγία και να διακόψει κάθε είδους συνεργασία με το εν λόγω Ίδρυμα.


Σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι: “Η απόφαση 626312 ‘Έγκριση εκπόνησης στρατηγικού σχεδίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του Αρχαιολογικού Χώρου Δήλου και Μελέτης για την ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, με δαπάνη του Κοινωφελούς Ιδρύματος ‘International Foundation for Greece’, προς το σκοπό δωρεάς της προς το Ελληνικό Δημόσιο’ (ΦΕΚ Β 6387/31.12.2021) έχει ήδη ανακληθεί. Αναμένεται η δημοσίευση της ανακλητικής πράξης στο ΦΕΚ”.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε ως απάντηση σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ όπου γινόταν αναφορά στην καταγγελία της 24χρονης για την υπόθεση ομαδικού βιασμού της στη Θεσσαλονίκη. “Ενας από τους φερόμενους ως δράστες, τον οποίο και κατονόμασε (συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους), είναι μέλος του Δ.Σ. του κοινωφελούς ιδρύματος International Foundation for Greece. Η υπουργός Πολιτισμού υπέγραψε πρόσφατα απόφαση έγκρισης χορηγίας τού εν λόγω ιδρύματος για την ανέγερση Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου (...) Τυχόν εμπλοκή των ‘δωρητών‘της αναστήλωσης ενός εκ των σημαντικότερων αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας σε μια υπόθεση μείζονος ποινικής και ηθικής απαξίας δρομολογεί σημαντικές εξελίξεις, για τις οποίες η υπουργός Πολιτισμού οφείλει να ενεργήσει άμεσα”, ανέφερε σε δήλωσή της η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κα Σία Αναγνωστοπούλου, στην οποία καλούσε επίσης την κα Μενδώνη να ανακαλέσει άμεσα τη χορηγία και να διακόψει κάθε είδους συνεργασία με το εν λόγω Ίδρυμα, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Στη συνέχεια, σε νεότερη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι “η ακύρωση της δωρεάς της International Foundation for Greece από την κ. Μενδώνη, μετά την ανακοίνωσή μας για άμεση απεμπλοκή του εμβληματικού αρχαιολογικού χώρου της Δήλου από υποθέσεις καταγγελιών βιασμού, αποτελεί σημαντική νίκη, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού, των ελάχιστων ΜΜΕ και των χιλιάδων χρηστών κοινωνικής δικτύωσης που ανέδειξαν το θέμα!”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top