Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Τουριστική εκπαίδευση και έλλειψη προσωπικού προβληματίζουν τους Κρητικούς ξενοδόχους

Τατιάνα Ρόκου - 21 Ιανουάριος 2022, 11:27

Η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, σε συνάντηση με τη Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων στου Κοκκίνη Χάνι και της ΑΣΤΕΚ, θέματα που βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα της Ένωσης.


Τα θέματα της τουριστικής εκπαίδευσης και της σημαντικής έλλειψης προσωπικού στα ξενοδοχεία, ανέδειξε το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου στη χθεσινή συνάντηση του με την υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Νίκος Χαλκιαδάκης συνοδευόμενος από τον πρώτο αντιπρόεδρο κ. Μανώλη Μανούσο και τον γενικό γραμματέα κ. Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, έθεσαν το μείζον ζήτημα της απασχόλησης, που τείνει να αποτελέσει κύριο πρόβλημα στην επερχόμενη σεζόν, αλλά και τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων του νησιού.

Στην παραγωγική συζήτηση, που διήρκησε μιάμιση ώρα, η υφυπουργός ανέλυσε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για τα θέματα εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης, αλλά έκανε και εκτενή αναφορά στο θέμα του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων στου Κοκκίνη Χάνι και της ΑΣΤΕΚ, θέματα που βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου.

Με το πέρας της συνάντησης, το Δ.Σ επισκέφθηκε τη νέα γενική γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κα Ολυμπία Αναστασοπούλου και της ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης τονίζει: “Το θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης στην Κρήτη είναι πλέον πολύ οξύ και χτυπάει τη φιλοξενία του νησιού στο χαμηλό υπογάστριό της. Η υφυπουργός, όχι μόνο είναι εξαιρετικά διαβασμένη στο θέμα, αλλά δείχνει και ουσιαστική διάθεση να στηρίξει το έργο της φιλοξενίας του νησιού. Το θέμα των συναρμοδιοτήτων με άλλα υπουργεία είναι και εδώ κομβικής σημασίας, βέβαια”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top