Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχεία

Έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής για το 5στερο IKOS ODISIA στην Κέρκυρα

Τατιάνα Ρόκου - 24 Ιανουάριος 2022, 11:40

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα περιλαμβάνει διώροφο κεντρικό κτίριο, ισόγεια και διώροφα bungalows, θέατρο, θερμαινόμενες πισίνες και θεματικά εστιατόρια, ακολουθώντας αρχιτεκτονικό σχεδιασμό με "ήρεμες", ευθείες γραμμές, σε γήινες αποχρώσεις και με φυσικά υλικά.


Υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ), εγκρίνοντας σημαντικές υποθέσεις, μεταξύ άλλων, ανέγερση ξενοδοχείου 5* με κολυμβητικές δεξαμενές, σύμφωνα με την υπ’αριθ. 188774/2020 πράξη, στη θέση Ύψος της περιοχής Κάτω Κορακιάνας του Δημοτικού Διαμερίσματος Φαιάκων του Δήμου Κέρκυρας.

Η έγκριση αφορά σε αναθεώρηση, η οποία αφορά στην κατάργηση της ανέγερσης ορισμένων κτιρίων και στη μικρή μετακίνηση ορισμένων άλλων ως προς τη θέση ή τον προσανατολισμό τους, χωρίς να αλλάζει η γενική διάταξη των εγκαταστάσεων της νέας ξενοδοχειακής μονάδας IKOS ODISIA που βρίσκεται στην θέση Ύψος στην περιοχή Κάτω Κορακιάνας του Δημοτικού Διαμερίσματος Φαιάκων του Δήμου Κέρκυρας σε γήπεδο 245.458,57 τμ. Τροποποιούνται τα συνολικά μετρικά στοιχεία του συγκροτήματος με μείωση της συνολικής δόμησης κατά περίπου 3.500 τμ. Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα περιλαμβάνει διώροφο κεντρικό κτίριο, ισόγεια και διώροφα bungalows, θέατρο, θερμαινόμενες πισίνες και θεματικά εστιατόρια, ακολουθώντας αρχιτεκτονικό σχεδιασμό με “ήρεμες”, ευθείες γραμμές, σε γήινες αποχρώσεις και με φυσικά υλικά.

Ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Ταγαράς δήλωσε ότι η έγκριση της εν λόγω μελέτης από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής αφορά σε αναπτυξιακό έργο για τον τριτογενή τομέα της οικονομίας, με γνώμονα τον σεβασμό του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος που οφείλει να υπηρετεί η σύγχρονη αρχιτεκτονική.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top