Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΧωρίς τεστ από 11/2 οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία
Ταξιδιωτική οδηγία

Χωρίς τεστ από 11/2 οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία

Από τις 4 π.μ. της 11ης Φεβρουαρίου, όλες οι απαιτήσεις για τεστ θα καταργηθούν για τις επιλέξιμες πλήρως εμβολιασμένες αφίξεις, ενώ πλέον απαιτείται μόνο η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF).

Καταργείται, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, η υποχρέωση υποβολής σε διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία από το εξωτερικό.

Πιο αναλυτικά:

  • Από τις 4 π.μ. της 11ης Φεβρουαρίου, όλες οι απαιτήσεις για τεστ θα καταργηθούν για τις επιλέξιμες πλήρως εμβολιασμένες αφίξεις, ενώ πλέον απαιτείται μόνο η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF).
  • Οι αφίξεις επιβατών που δεν αναγνωρίζονται ως πλήρως εμβολιασμένου θα χρειαστεί να κάνουν μόνο ένα τεστ πριν από την αναχώρηση και ένα τεστ PCR την ή πριν από την ημέρα 2 μετά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών στην Αγγλία θα μπορούν να αποδείξουν την εμβολιαστική τους κατάσταση ή την απόδειξη προηγούμενης μόλυνσης μέσω ενός ψηφιακού πάσου (COVID NHS) από τις 3 Φεβρουαρίου για εξερχόμενα ταξίδια.

Αυτήν τη στιγμή οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν προπαραγγείλει rapid τεστ αντιγόνου πριν από την άφιξή τους στην Αγγλία και να υποβάλλονται σε αυτό το τεστ έως το τέλος της δεύτερης ημέρας μετά από την ημέρα άφιξης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson δήλωσε: “Αν και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, περνάμε τώρα από το κύμα της Όμικρον και μπορείτε να δείτε ότι οι δείκτες αρχίζουν να βελτιώνονται. Άρα αυτό που κάνουμε για τα ταξίδια για να δείξουμε ότι η χώρα είναι ανοιχτή για δουλειές και για ταξιδιώτες, είναι πως θα δείτε αλλαγές, έτσι ώστε όσοι φτάνουν (στην Αγγλία) να μη χρειάζεται πλέον να κάνουν τεστ αν έχουν εμβολιαστεί, αν είναι δίπλα εμβολιασμένοι”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024