Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Η Βρετανία πιέζει για αύξηση πτήσεων, αν οι αεροπορικές θέλουν να κρατήσουν τα slots τους στη χώρα

Τατιάνα Ρόκου - 25 Ιανουάριος 2022, 14:49

Τα αεροσκάφη των εταιρειών θα πρέπει να πετούν τουλάχιστον το 70% του χρόνου για να μπορούν να διατηρήσουν τα slots τους στα βρετανικά αεροδρόμια.


Οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν περισσότερες πτήσεις αυτό το καλοκαίρι για να διατηρήσουν τις πολύτιμες για αυτές θυρίδες απογείωσης / προσγείωσης (slots) στα κύρια αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Grant Shapps ανακοίνωσε ότι τα αεροσκάφη των εταιρειών πρέπει να πετούν τουλάχιστον το 70% του χρόνου για να μπορούν να τις κρατήσουν, από τις 27 Μαρτίου.

Το ποσοστό αυτό αποτελεί αύξηση από το τρέχον επίπεδο του 50% και “θα ισορροπήσει τις ανάγκες” της αεροπορικής βιομηχανίας, είπε ο Shapps. “Η αποχώρηση από την ΕΕ μάς επέτρεψε να ανακτήσουμε τον έλεγχο των κανόνων μας για τα slots στα αεροδρόμια, δίνοντάς μας μεγαλύτερη ευελιξία, ώστε να ισορροπήσουμε τις ανάγκες της αεροπορικής μας βιομηχανίας, καθώς αντιμετωπίζει την πανδημία”, ανέφερε. “Η σημερινή παράταση σηματοδοτεί ένα βήμα προς το φυσιολογικό κανονικό πλαίσιο, βοηθώντας τον κλάδο να ανακάμψει και να αναπτυχθεί, καθώς επιστρέφουν τα ταξίδια, ενώ παράλληλα τον προστατεύει από οποιαδήποτε μελλοντική αβεβαιότητα”.

Η IATA επέκρινε την απόφαση, φοβούμενη ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα έπρεπε να πραγματοποιούν περισσότερες ζημιογόνες “πτήσεις-φαντάσματα”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top