Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Βρετανία πιέζει για αύξηση πτήσεων, αν οι αεροπορικές θέλουν να κρατήσουν τα slots τους στη χώρα
Αερομεταφορές

Η Βρετανία πιέζει για αύξηση πτήσεων, αν οι αεροπορικές θέλουν να κρατήσουν τα slots τους στη χώρα

Τα αεροσκάφη των εταιρειών θα πρέπει να πετούν τουλάχιστον το 70% του χρόνου για να μπορούν να διατηρήσουν τα slots τους στα βρετανικά αεροδρόμια.

Οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν περισσότερες πτήσεις αυτό το καλοκαίρι για να διατηρήσουν τις πολύτιμες για αυτές θυρίδες απογείωσης / προσγείωσης (slots) στα κύρια αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Grant Shapps ανακοίνωσε ότι τα αεροσκάφη των εταιρειών πρέπει να πετούν τουλάχιστον το 70% του χρόνου για να μπορούν να τις κρατήσουν, από τις 27 Μαρτίου.

Το ποσοστό αυτό αποτελεί αύξηση από το τρέχον επίπεδο του 50% και “θα ισορροπήσει τις ανάγκες” της αεροπορικής βιομηχανίας, είπε ο Shapps. “Η αποχώρηση από την ΕΕ μάς επέτρεψε να ανακτήσουμε τον έλεγχο των κανόνων μας για τα slots στα αεροδρόμια, δίνοντάς μας μεγαλύτερη ευελιξία, ώστε να ισορροπήσουμε τις ανάγκες της αεροπορικής μας βιομηχανίας, καθώς αντιμετωπίζει την πανδημία”, ανέφερε. “Η σημερινή παράταση σηματοδοτεί ένα βήμα προς το φυσιολογικό κανονικό πλαίσιο, βοηθώντας τον κλάδο να ανακάμψει και να αναπτυχθεί, καθώς επιστρέφουν τα ταξίδια, ενώ παράλληλα τον προστατεύει από οποιαδήποτε μελλοντική αβεβαιότητα”.

Η IATA επέκρινε την απόφαση, φοβούμενη ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα έπρεπε να πραγματοποιούν περισσότερες ζημιογόνες “πτήσεις-φαντάσματα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024