Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Ακυρώνεται παραγγελία της Qatar Airways στην Airbus για 50 A321neo

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 Ιανουάριος 2022, 12:54

Η Airbus και η Qatar Airways έχουν μια ολοένα και πιο έντονη διαμάχη που σχετίζεται με την ποιότητα βαφής των A350 (λόγω ανησυχίας ότι η βαφή στην επιφάνειά τους φθείρεται πιο γρήγορα από ό,τι θα έπρεπε).


Η Airbus επιβεβαιώνει ότι τερματίστηκε σύμβαση για την πώληση 50 A321neo στην Qatar Airways, μια κίνηση που έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενης διαμάχης μεταξύ των δύο εταιρειών για λεγόμενα ζητήματα ποιότητας του A350.

Η Airbus δε διευκρινίζει γιατί έκανε το βήμα της ακύρωσης της παραγγελίας, λέγοντας μόνο ότι αυτή η κίνηση είναι “σύμφωνη με τα δικαιώματά μας”. Ερωτηθείσα εάν η κίνηση σχετίζεται με τη διαμάχη για το A350, η Airbus αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Qatar παρήγγειλε το 2017 50 αεροσκάφη A321neo. Η Airbus επρόκειτο να τα παραδώσει από τα τέλη του 2022 έως τα τέλη του 2027, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας αεροπορικών αναλύσεων, Cirium.

Η Airbus και η Qatar Airways έχουν μια ολοένα και πιο έντονη διαμάχη που σχετίζεται με την ποιότητα βαφής των A350. Πέρυσι κυκλοφόρησε η είδηση ότι η Qatar καθήλωσε 13 από τα A350 της λόγω ανησυχίας ότι η βαφή στην επιφάνειά τους φθείρεται πιο γρήγορα από ό,τι θα έπρεπε. H Qatar είπε ότι προέβη σε αυτό το βήμα μετά από “ρητές γραπτές οδηγίες της ρυθμιστικής της αρχής”. Η αεροπορική εταιρεία αργότερα είπε ότι αύξησε σε 21 τον αριθμό των καθηλωμένων A350. Η Airbus δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί για προβλήματα ποιότητας βαφής είναι ανακριβεί και ότι η Qatar συνέχισε να “παρερμηνεύει” το θέμα.

Τελικά, τον Δεκέμβριο του 2021, η Qatar κινήθηκε νομικά, καταθέτοντας διαδικασίες κατά της Airbus στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top