Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος είναι νομοθετικό έκτρωμα για τις τουριστικές επιχειρήσεις'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Ιανουάριος 2022, 10:03

Ο βουλευτής Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης θεωρεί ότι τα τουριστικά καταλύματα, τα επιπλωμένα διαμερίσματα, τα ταξιδιωτικά γραφεία, τα τουριστικά λεωφορεία, τα σκάφη αναψυχής, ο εναλλακτικός τουρισμός και συνολικά οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες είναι αόρατοι στο συζητούμενο νομοσχέδιο.


“Είναι τουλάχιστον ανεύθυνο να δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας πως με αφορμή τη διαχείριση του τουριστικού μας προϊόντος δημιουργήθηκε ένα νέο rebranding της χώρας στο εξωτερικό”, δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, βουλευτής Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Είναι ενδεικτικό της απουσίας συντονισμένου στρατηγικού σχεδιασμού, όταν ο κ. Κικίλιας δίχως να μπορεί να επιδείξει σοβαρές τομές στην ανάπτυξη της τουριστικής πολιτικής στον τόπο μας, να επικαλείται πρωτοβουλίες εξωστρέφειας των ιδιωτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης”.

Ο αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι είναι επιεικώς αφελές να ισχυρίζεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού πως η υγειονομική διαχείριση και η εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγείας ενίσχυσε την εμπέδωση της υγειονομικής ασφάλειας στους επισκέπτες της χώρας μας, πόσο μάλλον δε να υποστηρίζει πως κατακτήθηκε ο μεγαλόπνοος στόχος ενός νέου branding για τη χώρα.

“Καλούμε τον κ. Κικίλια να σταθεί στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων, να είναι περισσότερο λακωνικός στις δηλώσεις του, δείχνοντας πως πατάει στη γη και όχι στα σύννεφα μιας εξωπραγματικής κατάστασης που δεν έχει  σχέση με όσα βιώνει ο κόσμος του Τουρισμού.

Ο αναπτυξιακός νόμος που θα συζητηθεί στη Βουλή αυτές τις ημέρες αποτελεί πραγματική πρόκληση και ευκαιρία να αποδείξει τις προθέσεις του με θεσμικές παρεμβάσεις που θα ενισχύουν τη μικρομεσαία τουριστική επιχειρηματικότητα.

Στο νομοθετικό αυτό έκτρωμα της κυβέρνησης για την πλειοψηφία των τουριστικών επιχειρήσεων, οφείλει να λάβει σαφή θέση ο Υπουργός Τουρισμού, ακούγοντας την κραυγή αγωνίας των επαγγελματιών που βλέπουν ξανά το φάσμα των δικαιούχων των κρατικών ενισχύσεων να παραμένει συρρικνωμένο και απροσέγγιστο για τη μεγάλη πλειοψηφία.

Τα τουριστικά καταλύματα, τα επιπλωμένα διαμερίσματα, τα ταξιδιωτικά γραφεία, τα τουριστικά λεωφορεία, τα σκάφη αναψυχής, γενικά ο εναλλακτικός τουρισμός και συνολικά οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες είναι αόρατοι στο συζητούμενο νομοσχέδιο”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top