Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Κ. Νοτοπούλου: 'Ακούει κανείς τους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης;'

Τατιάνα Ρόκου - 27 Ιανουάριος 2022, 11:22

Οι ακυρώσεις συνεδρίων και ιδιαίτερα οι αναβολές εκθέσεων, όπως της Agrotica, της Detrop κ.ά., που αποτελούν βασική πηγή εσόδων των ξενοδοχείων της πόλης, επιδεινώνουν την οικονομική τους κατάσταση.


“Στο 10-15% κατρακύλησε η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2022 επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι οι υπερφίαλες δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού για πληρότητα έως και 100% στις γιορτές, είναι εκτός πραγματικότητας για την πλειοψηφία των προορισμών”. Τα παραπάνω δήλωσε η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κα Κατερίνα Νοτοπούλου.

Οι ακυρώσεις συνεδρίων και ιδιαίτερα οι αναβολές εκθέσεων, όπως της Agrotica, της Detrop κ.ά., που αποτελούν βασική πηγή εσόδων των ξενοδοχείων της πόλης, επιδεινώνουν την οικονομική τους κατάσταση και εντείνουν το πρόβλημα της ρευστότητας, θέτοντας υπό αβεβαιότητα εκατοντάδες εργαζόμενους, επισημαίνει η κα Νοτοπούλου.

“Όλα αυτά, μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, αφού σύμφωνα με την ΕΞΘ οι επιδόσεις των ξενοδοχείων της πόλης κατά το 2021 ήταν πολύ χειρότερες σε σχέση με την εικόνα που συνολικά παρουσίασαν τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία της χώρας.

Χαρακτηριστικό της δυσμενούς κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία, ότι η πτώση του τζίρου αγγίζει το 35%, σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών & Προβλέψεων.

Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να ακούσει την κραυγή αγωνίας του κόσμου του τουρισμού της Θεσσαλονίκης και να απαντήσει άμεσα με στοχευμένα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας και της προστασίας της εργασίας”, κατέληξε.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top