Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχεία

Νέο Ibis Athens Museum Hotel στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου

Τατιάνα Ρόκου - 28 Ιανουάριος 2022, 09:26

Μια επένδυση 33,4 εκατ. ευρώ από τη Boissée Finances (η πρώτη στην Ελλάδα) και συνολικής χωρητικότητας 637 κλινών, το νέο ξενοδοχείο θα φιλοξενήσει δύο διεθνή brands της IBIS, το Ibis Styles και το Ibis Budget, τριών αστέρων και τα δύο.


Η γαλλική επενδυτική εταιρεία Boissée Finances προγραμματίζει μια μεγάλη επένδυση στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών που, σε πρώτο στάδιο, περιλαμβάνει την ανέγερση μιας νέας ξενοδοχειακής μονάδας, με την ονομασία Ibis Athens Museum Hotel, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Μάρνη, απέναντι ακριβώς από το Μουσείο. Η μονάδα θα στεγάσει δυο γνωστά, διεθνή, ξενοδοχειακά brands, το Ibis Styles και το Ibis Budget, τριών αστέρων και τα δύο, τα οποία θα διαχειρίζεται η εταιρεία Elastik Hotel.


Η ρεσεψιόν του νέου ξενοδοχείου.

To Ibis Athens Museum Hotel θα είναι συνολικής δυναμικότητας 327 δωματίων (637 κλινών), τα οποία θα κατανέμονται στους εννιά ορόφους του κτιρίου, ενώ θα διαθέτει 127 θέσεις στάθμευσης στα τέσσερα υπόγειά του. Στον τελευταίο όροφο θα λειτουργούν εστιατόριο, bar, πισίνα και pool bar, σε έναν ιδιαίτερο χώρο, προσβάσιμο και σε μη πελάτες του ξενοδοχείου, που, σε 24ωρη βάση, θα συνδυάζει ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό, το λόφο του Στρέφη, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πεδίον του Άρεως.

Η αρχιτεκτονική προσέγγιση στον σχεδιασμό της συγκεκριμένης μονάδας αξιοποιεί και εναρμονίζεται με την πλούσια παρουσία ιστορικών κτιρίων στην περιοχή, με πιο εμβληματική αυτή του Αρχαιολογικού Μουσείου. Η τοποθεσία του νέου ξενοδοχείου και τα ιδιαίτερα στοιχεία που ενσωματώνει η σχεδίασή του (αρχαία σύμβολα, εντυπωσιακά σκίαστρα κ.λπ.) θα το αναδείξουν σε ένα νέο ξεχωριστό σημείο της πόλης, ενώ θα συμβάλλει καθοριστικά –οικονομικά και αισθητικά- στη συνολική αναγέννηση της συγκεκριμένης περιοχής.

Σύμφωνα με τον Eric Rollin, γενικό διευθυντή της Boissée Finances, “η Αθήνα είναι ένας προορισμός με μοναδικά χαρακτηριστικά: συνδυάζει τη μαγεία του παρελθόντος με τη ζωντάνια του παρόντος. Η τοποθεσία του νέου ξενοδοχείου είναι εμβληματική και ευελπιστούμε με την επένδυσή μας, να προσφέρουμε μία υψηλού επιπέδου εμπειρία σε εκείνους που επιλέγουν να ταξιδέψουν πιο οικονομικά, κρατώντας ψηλά τον πήχη της ποιότητας”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακίνητο επί του οποίου θα ανεγερθεί το κτήριο ανήκει στην Τριάντειο Επαγγελματική και Βιομηχανική Σχολή Πατρών με την οποία έχει υπογραφεί σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης 50 ετών. Η μίσθωση αυτή θα επιτρέψει, οικονομικά, στη Σχολή να συνεχίσει το σημαντικό έργο της, διασφαλίζοντάς της ικανούς πόρους για τη λειτουργία της, ενώ με τη λήξη της, θα περιέλθει στην κατοχή της το κτίριο-ξενοδοχείο, ένα σημαντικό ακίνητο.

Την αρχιτεκτονική μελέτη έχει αναλάβει η Pavlos Ninios Architects Planners & Engineers - Cape Consultants. Κάθε σημείο της μελέτης αναπτύχθηκε με σεβασμό στο αστικό τοπίο, τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, αξιοποιώντας βιώσιμα υλικά και εξασφαλίζοντας ανεμπόδιστη πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε όλους τους χώρους των ξενοδοχείων.

O αρχιτέκτονας κ. Παύλος Νινιός, επικεφαλής της μελέτης ανέφερε σχετικά: “Μετά από πολλές δεκαετίες εγκατάλειψης και ολοκληρωτικής απαξίωσης των συγκεκριμένων οικοπέδων, σηματοδοτείται η επανεκκίνηση της περιοχής και η ανάκτηση της χαμένης αίγλης της. Η περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα μετατραπεί σε έναν σύγχρονο αστικό και τουριστικό προορισμό, που θα συνδυάζει τον πολιτισμό, τη χαλάρωση και την απόλαυση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών”.

H Boissee Finances είναι γαλλική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1988 και παρέχει επενδυτικές και χρηματοδοτικές υπηρεσίες, καθώς και υπηρεσίες design, ανάπτυξης management στο χώρο του ξενοδοχείου και της θαλασσοθεραπείας. Έχει αναπτύξει εξ αρχής και ανακαινίσει συνολικά 190 ξενοδοχεία, η πλειονότητα των οποίων βρίσκονται στη Γαλλία, αλλά και σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ελβετία, Βέλγιο και Ιταλία και λειτουργούν κάτω από εμπορικά σήματα της Accor, της Marriott αλλά και δικά της. Παράλληλα, μέσω της θυγατρικής της SCIH, διαχειρίζεται 86 ξενοδοχεία (9.443 κλίνες) σε 6 χώρες, από τα οποία 70 δημιούργησε η ίδια, ενώ 16 προήλθαν από εξαγορά. Τα Ibis Styles και Ibis Budget είναι τα πρώτα ξενοδοχεία της Boissée Finances στην Ελλάδα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top