Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕντός των επομένων μηνών η υλοποίηση της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου
Ακτοπλοΐα

Εντός των επομένων μηνών η υλοποίηση της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου

Επαφίεται στον μεταφορέα που θα επιλεγεί, κατά πόσο θα χρησιμοποιήσει το λιμάνι της Λεμεσού ή της Λάρνακας. Η μεταφορά επιβατών αναμένεται να ξεκινήσει Απρίλιο ή Μάιο.

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου ανακοίνωσε τη λήξη της προθεσμίας υποβολής προσφορών του ανοικτού ευρωπαϊκού διαγωνισμού για την επιλογή ανάδοχου θαλάσσιου μεταφορέα, ο οποίος θα εκτελεί τη θαλάσσια μεταφορά επιβατών μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στα πλαίσια της Υπηρεσίας Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος, σύμφωνα με τους Ενωσιακούς Κανόνες.

Ο εν λόγω διαγωνισμός, ο οποίος προκηρύχθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2021, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον οικονομικών φορέων, οι οποίοι έχουν υποβάλει προσφορά μέσω της ιστοσελίδας της Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου eprocurement.

Οι υποβληθείσες προσφορές θα τεθούν άμεσα ενώπιον της Επιτροπής Αξιολόγησης, που ορίστηκε σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας, για αξιολόγηση, με σκοπό την κατακύρωση της προσφοράς το συντομότερο δυνατόν.

Έτσι, η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου αναμένεται ότι θα υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες.

Η κατακύρωση αναμένεται να γίνει τέλος Φεβρουαρίου, με αρχές Μαρτίου και σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, κ. Βασίλη Δημητριάδη, η μεταφορά επιβατών θα ξεκινήσει είτε Απρίλιο, είτε Μάιο. Όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκφράζοντας ικανοποίηση για το γεγονός, ο κ. Δημητριάδης, δήλωσε: “Δεν πανηγυρίζουμε, αλλά το θεωρούμε ως ένα σημαντικό βήμα πριν το τελευταίο, που είναι η αξιολόγηση και κατακύρωση της προσφοράς. Η μεγάλη και επίπονη προσπάθεια που κάναμε ως ομάδα του Υφυπουργείου απέδωσε καρπούς, καθώς καταφέραμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον οικονομικών φορέων σε έναν διαγωνισμό, που οι ιδιαιτερότητές του έκαναν το εγχείρημα πολύ δύσκολο“.

Σημειώνεται ότι επαφίεται στον μεταφορέα που θα επιλεγεί, κατά πόσο θα χρησιμοποιήσει το λιμάνι της Λεμεσού ή της Λάρνακας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024