Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΗ Λεμεσός υποδέχθηκε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, 'Wonder of the Seas'
Κύπρος

Η Λεμεσός υποδέχθηκε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, 'Wonder of the Seas'

Η Royal Caribbean αποκάλυψε ακόμη ότι το 'Rhapsody of the Seas' θα προσφέρει μια σειρά από 7ήμερες κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά από τη Λεμεσό τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η DP World Limassol υποδέχθηκε επίσημα χθες το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το “Wonder of the Seas” της Royal Caribbean International. Το κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει στον Τερματικό Σταθμό Κρουαζιέρας της DP World της Λεμεσού μέχρι αύριο Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, για υπηρεσίες αναμονής και αλλαγής πληρώματος.

Το πλοίο χωρητικότητας 6.988 επιβατών είναι το πέμπτο σκάφος της κατηγορίας “Oasis” της Royal Caribbean, με μήκος 362 μέτρα και βάρος 236.857 μεικτούς τόνους σε 18 καταστρώματα. Το πλοίο παραδόθηκε μόλις πρόσφατα στην εταιρεία και θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο Fort Lauderdale της Φλόριντα, στις 4 Μαρτίου, για να ξεκινήσει κρουαζιέρες 7 διανυκτερεύσεων στην Καραϊβική, πριν κατευθυνθεί στη Βαρκελώνη, την Ισπανία και τη Ρώμη για να προσφέρει καλοκαιρινές κρουαζιέρες στην Ευρώπη.

Η Royal Caribbean αποκάλυψε πρόσφατα ότι μετά από ένα επιτυχημένο καλοκαιρινό ταξίδι από την Κύπρο, το “Rhapsody of the Seas” θα προσφέρει μια σειρά από 7ήμερες κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά από τη Λεμεσό τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2022. Να σημειωθεί ότι πέρυσι, το “Jewel of the Seas” της Royal Caribbean ολοκλήρωσε συνολικά 17 επτά νύχτες κρουαζιέρες από τη Λεμεσό και κατάφερε να μεταφέρει περίπου 23.000 επιβάτες, οι δαπάνες των οποίων δημιούργησαν σημαντική οικονομική δραστηριότητα και δημιούργησαν διάφορες ευκαιρίες απασχόλησης για την Κύπρο.

“Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο στην Κύπρο και στο λιμάνι της Λεμεσού”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της διαχειρίστριας εταιρείας του τερματικού κρουαζιέρων, Nawaf Abdulla. “Η DP World Limassol προσπαθεί να παρέχει στους επιβάτες και τα κρουαζιερόπλοια υπηρεσίες α’ κατηγορίας και έχει επενδύσει πολλά στην προσέλκυση επιχειρήσεων στην Κύπρο, αναγνωρίζοντας τη σημασία του τουρισμού για την οικονομία. Είμαστε χαρούμενοι που η Royal Caribbean μας εμπιστεύτηκε την εξυπηρέτηση του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου της και ανυπομονούμε να τους υποδεχθούμε ξανά τον Αύγουστο”.

“Το γεγονός ότι κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας, όπως η Royal Caribbean, επιλέγουν ολοένα και περισσότερο τη Λεμεσό ως layover, homeport ή λιμάνι προσέγγισης, αποτελεί απόδειξη των προσπαθειών που καταβάλλουν η DP World Limassol και οι Αρχές για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα του λιμανιού και να το μετατρέψουν σε σημαντικό λιμάνι homeport στην Ανατολική Μεσόγειο”, πρόσθεσε.

Στη φωτογραφία, το “Wonder of the Seas” της Royal Caribbean International στο λιάνι της Λεμεσού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024