Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ελλάδα 4η στο top10 των δημοφιλέστερων προορισμών σε ρωσικές κρατήσεις το 2021
Τάσεις

Η Ελλάδα 4η στο top10 των δημοφιλέστερων προορισμών σε ρωσικές κρατήσεις το 2021

Η λίστα του 2021 με τους 10 κορυφαίους διεθνείς προορισμούς με τις περισσότερες κρατήσεις δεν περιλαμβάνει χώρες που ήταν όλες στην πρώτη δεκάδα το 2019, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Κίνα ή η Γαλλία.

Σύμφωνα με τη μηχανή μετα-αναζήτησης Aviasales, η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση (με ποσοστό 3,2%) των δημοφιλέστερων χωρών, σε κρατήσεις, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν το β’ εξάμηνο του 2021. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τουρκία με ποσοστό 30.7% και ακολουθεί η Κύπρος (3,9%) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (3,8%).

Όλα τα στοιχεία αναφέρονται σε κρατήσεις που διευκολύνονται μέσω της Aviasales, η οποία έχει μερίδιο για περίπου το 20% όλων των αεροπορικών κρατήσεων στη Ρωσία (συμπεριλαμβανομένων των ιστοσελίδων των αεροπορικών εταιρειών).

Εκπρόσωπος της Aviasales, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, είπε: “Ποιος θα πίστευε σε μια χρονιά που δε συνέβη πραγματικά ανάκαμψη, ότι το 2021 θα ήταν τόσο διαφορετικό από το 2020; Στη ρωσική αγορά εξαγωγικού τουρισμού η κύρια πρόκληση δεν ήταν μόνο ο μειωμένος αριθμός των συνολικών κρατήσεων, αλλά ότι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί συνέχισαν να εξελίσσονται συνεχώς.

Απλώς δείτε ότι η λίστα του 2021 με τους 10 κορυφαίους διεθνείς προορισμούς με τις περισσότερες κρατήσεις δεν περιλαμβάνει χώρες που ήταν όλες στην πρώτη δεκάδα το 2019, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Κίνα ή η Γαλλία.

Αυτό σημαίνει ότι στην Aviasales έπρεπε να εργαστούμε σκληρά το 2021 για να διασφαλίσουμε ότι το τοριστικό περιεχόμενο με την καλύτερη αξία ήταν διαθέσιμο, για να καλύψει αυτές τις ταχέως μεταβαλλόμενες ανάγκες.

Ποια ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτούς τους κορυφαίους προορισμούς του 2021; Ο COVID σίγουρα, αλλά όχι με τον τρόπο που πολλοί πιστεύουν. Στην πραγματικότητα, τα ποσοστά των κρουσμάτων ή ακόμη και τα κλειστά σύνορα δεν ήταν ο κινητήριος παράγοντας. Αντίθετα, οι πολιτικές για τα διαβατήρια εμβολιασμού που ισχύουν σε πολλές χώρες δεν επιτρέπουν σε όσους έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik -δηλαδή σχεδόν σε όλους τους Ρώσους- να εισέλθουν.

Σε σημαντικό βαθμό αυτό εξηγεί τη δημοτικότητα της Τουρκίας το 2020, λαμβάνοντας ένα άνευ προηγουμένου μερίδιο (64%) όλων των ρωσικών κρατήσεων και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να έχουν σχεδόν διπλασιασμό.

Όμως το 2021 το προβάδισμα της Τουρκίας έχει εξαφανιστεί σημαντικά, πέφτοντας στο -εντυπωσιακό ακόμα- 30,7%. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το 2021 χώρες όπως η Γεωργία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Ελλάδα και η Ουγγαρία άρχισαν να επιτρέπουν την είσοδο σε όσους εμβολιάστηκαν με το Sputnik.

Η ισχυρή συμβουλή μας σε προορισμούς που δέχονται σήμερα πολύ μεγαλύτερους αριθμούς Ρώσων επισκεπτών από τον μέσο όρο  είναι να σκεφτούν σοβαρά πως μπορούν να προσφέρουν σε αυτούς τους νέους επισκέπτες μια εξαιρετική σε αξία και αξέχαστη εμπειρία διακοπών, ώστε να επιστρέφουν ξανά και ξανά. Το λέμε αυτό γιατί, παρά το γεγονός ότι τα σύνορά τους είναι ουσιαστικά κλειστά για τους Ρώσους, οι παραδοσιακοί προορισμοί για ηλιοθεραπεία και παραλία όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία εξακολουθούν να αποτελούν δημοφιλείς αναζητήσεις μεταξύ των χρηστών του Aviasales στη Ρωσία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024