Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΦεστιβάλ γνωριμίας με την ελληνική γαστρονομία στο Χονγκ Κονγκ
Γαστρονομία

Φεστιβάλ γνωριμίας με την ελληνική γαστρονομία στο Χονγκ Κονγκ

Το 'Greek Gastronomy and Diet Festival: From Ancient Times to modern Mediterranean wellbeing philosophy' θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 15 Φεβρουαρίου.

Η Ελλάδα βρισκόταν πάντα στο σταυροδρόμι μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Ο ελληνικός πολιτισμός και η γαστρονομία αναμειγνύονται φυσικά με τις αιγυπτιακές, περσικές, ρωμαϊκές, βυζαντινές και οθωμανικές παραδόσεις και κουζίνες κατά τη διάρκεια των αιώνων. Η Ελλάδα ήταν πάντα ένα “χωνευτήρι” διαφορετικών πολιτισμών, ιδεών και θρησκειών και αυτό αντικατοπτρίζεται στο φαγητό και το ποτό της.

Με πρωτοβουλία του καθηγητή κ. Δημήτρη Μπούχαλη, η Σχολή Ξενοδοχειακής & Τουριστικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε να διοργανώσει ένα φεστιβάλ γαστρονομίας, φέρνοντας την Ελλάδα πιο κοντά στην Κίνα. Το “Greek Gastronomy and Diet Festival: From Ancient Times to modern Mediterranean wellbeing philosophy” (Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας και Διατροφής: Από την Αρχαιότητα μέχρι τη Σύγχρονη Μεσογειακή Φιλοσοφία Ευημερίας) στο Χονγκ Κονγκ είναι μια ευκαιρία για όλους να εξερευνήσουν την ελληνική γαστρονομία, να δημιουργήσουν ένα οικοσύστημα με λάτρεις του ελληνικού φαγητού, τόσο στο Χονγκ Κονγκ, όσο και την ηπειρωτική Κίνα, και να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να ταξιδέψουν και να βιώσουν την πραγματική Ελλάδα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Αυτό που ξεκίνησε ως ιδέα μετατράπηκε αργότερα σε κάτι μεγαλύτερο και βελτιωμένο, όταν ο κ.  Μπουχάλης, καθηγητής στη Σχολή Ξενοδοχειακής & Τουριστικής Διοίκησης (SHTM) στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ συζητούσε για την ελληνική γαστρονομία με τον καθηγητή Kaye Chon, τον κοσμήτορα της SHTM και καθηγητή International Hospitality Management της έδρας “Walter and Wendy Kwok Family Foundation”. Η αρχική ιδέα μιας εβδομάδας ελληνικής μαγειρικής εξελίχθηκε σύντομα σε ένα πλήρες φεστιβάλ γαστρονομίας. Ο κ. Κωνσταντίνος Καττούλας, γενικός πρόξενος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Χονγκ Κονγκ και ο κ. Δημήτρης Φραγκάκης, γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ήταν θετικοί αμέσως στην ιδέα και παρείχαν την επίσημη υποστήριξή τους, ενώ η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, θα “ανοίξει” με χαιρετισμό της το συνέδριο.

Έλληνες ειδικοί και επαγγελματίες της γαστρονομίας συμμετείχαν για την υλοποίηση του φεστιβάλ. Ο Katsuto Sandifer, συντονιστής της Ακαδημίας Τροφίμων & Οίνου Κρασιού της SHTM και o Executive Officer Brigid Yau, μαζί με τον Executive Chef Simone Nabbs, τους εκπαιδευτές Delap Lui και τον Dr. Jonathan Sutton δημιούργησαν τον υποστηρικτικό μηχανισμό για την ανάπτυξη του φεστιβάλ και την πρόσβαση σε κρίσιμους πόρους. Ο κ. Στέλιος Ιακωβίδης, εισαγωγέας ελληνικών προϊόντων στη Levant, υποστήριξε το φεστιβάλ διευκολύνοντας τον εφοδιασμό των χορηγούμενων προϊόντων από την Ελλάδα και προσφέροντας το εργαστήριο με τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η κα Μαρίνα Παπατσώνη των Costa Navarino και Navarino Icons, ο κ. Αλέξανδρος Κουρής από τη μπύρα Nissos, η κα Αλεξάνδρα Ανθίδου από τη North Greece Winemakers και ο κ. Δημήτρης Νταμπασίνας της Hellenic Fine Oils στήριξαν το φεστιβάλ προσφέροντας τα προϊόντα τους. Η υποψήφια διδάκτορας κα Ιωάννα Παυλίδου ενεργοποίησε το ελληνικό “οικοσύστημα” στο Χονγκ Κονγκ, ενώ ο κ. Στράτος Πουρζιτάκης και το Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο Χονγκ Κονγκ στήριξαν το φεστιβάλ με μια σειρά από δραστηριότητες. Η Adele Wong, η Elaine Ng και ο Terrence Annamunthodo του Slow Food Hong Kong ασχολήθηκαν επίσης με την τοπική κοινότητα. Και τέλος, η Michelle Lau, ιδρύτρια της NUTRILICIOUS, διευκόλυνε τις επικοινωνίες και “γεφύρωσε” το ελληνικό φαγητό με τις κινεζικές γεύσεις.

Το “Greek Gastronomy and Diet Festival: From Ancient Times to modern Mediterranean wellbeing philosophy” θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω Youtube, την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 και ώρες 14:00 – 18:30 (ώρα Χονγκ Κονγκ) / 08:00-12:30 (ώρα Ελλάδος).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024