Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑνακοίνωση του ΠΑΣΕΝΤ για τη ληστεία στα γραφεία της ΑΝΕΚ Lines
Ακτοπλοΐα

Ανακοίνωση του ΠΑΣΕΝΤ για τη ληστεία στα γραφεία της ΑΝΕΚ Lines

Απαράδεκτη η τακτική και πρακτική που ακολουθείται, όσοι κόβουν εισιτήρια στο λιμάνι να μεταφέρουν καθημερινά προς τα κεντρικά γραφεία μικρά ή μεγάλα χρηματικά ποσά στη λήξη της βάρδιας τους, λέει ο Σύνδεσμος.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), με αφορμή τη ληστεία που έγινε την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στα γραφεία της εταιρείας ΑΝΕΚ Lines στην οδό Ακτή Κονδύλη στο Πειραιά, επαναφέρει στο κλάδο και κάνει γνωστό προς όλους το θέμα που έχει πολλάκις τεθεί από πλευράς του και στο παρελθόν με προηγούμενη παρέμβασή του: “Οι συνάδελφοι που εργάζονται στο λιμάνι κόβοντας εισιτήρια, υποχρεώνονται καθημερινά να μεταφέρουν προς τα κεντρικά γραφεία μικρά ή μεγάλα χρηματικά ποσά στη λήξη της βάρδιας τους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε διαρκή και άμεσο κίνδυνο στη διαδρομή, να βρεθούν στόχος ένοπλων ληστών”, τονίζει σε ανακοίνωσή του.

“Οι τρεις συνάδελφοι προχθές δέθηκαν και απειλήθηκαν από τους ληστές για να παραδώσουν τις εισπράξεις. Παλαιότερα άλλος συνάδελφος στο κλάδο είχε πυροβοληθεί τρεις φορές από τους ληστές, παρ’ότι είχε μόλις παραδώσει τα χρήματα.

Συνάδελφοι, δεν μπορεί να πηγαίνουμε για το μεροκάματο και να μην ξέρουμε κάθε βράδυ αν θα γυρίσουμε στην οικογένειά μας. Είναι απαράδεκτη αυτή η τακτική και πρακτική που ακολουθείται και δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των συναδέλφων και οφείλουν να αναζητήσουν τις κατάλληλες λύσεις ΑΜΕΣΑ. Προειδοποιούμε ότι το ΠΑΣΕΝΤ δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο αυτήν τη κατάσταση και θα προβούμε σε όλες τις ανάλογες ενέργειες να προστατέψουμε τους συναδέλφους μας”.

Η ανακοίνωση της εταιρείας
“Σχετικά με την ένοπλη ληστεία που έγινε σήμερα το βράδυ (σ.σ. Κυριακή Φεβρουαρίου), στα γραφεία της εταιρείας μας στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά, θέλουμε να ενημερώσουμε το κοινό και τη μεγάλη οικογένεια των εργαζομένων μας, ότι όλοι οι εργαζόμενοι που ήταν παρόντες είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς. Η εταιρεία μας συνεργάζεται στενά με τις αρχές, παρέχοντας κάθε πληροφορία που θα συμβάλλει στη σύλληψη των εγκληματιών”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024