Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων: Ίσως, φέτος το καλοκαίρι, να δούμε τις αφίξεις του 2019

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Φεβρουάριος 2022, 11:05

'Από τις 15-20 Ιανουαρίου και μετά, διαφαίνεται ότι έχει ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό, ο 'σκόπελος' της 'Όμικρον', χωρίς φυσικά να έχει εκμηδενιστεί αυτός ο κίνδυνος. Και αν συνυπολογίσουμε και την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών από την Αγγλία, όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα', λέει ο κ. Μανώλης Γιαννούλης.


Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της φετινής τουριστικής χρονιάς στα Χανιά, η οποία ενδέχεται, υπό προϋποθέσεις, να κυμανθεί ακόμη και σε επίπεδα προ πανδημίας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων κ. Μανώλης Γιαννούλης.

“Θα μπορούσαμε να πούμε ότι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αν δεν υπάρξει κάποια δυσάρεστη εξέλιξη σε υγειονομικό επίπεδο, τότε θα μπορούσαμε, ίσως, να δούμε τις αφίξεις του 2019. Αλλά γενικά, με όλα αυτά που έχουμε δει τα τελευταία δύο χρόνια, πηγαίνουμε συντηρητικά στις εκτιμήσεις μας και στις αναλύσεις που κάνουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννούλης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 Δυτικής Κρήτης.

Όπως σημειώνει το Hania.news ο κ. Γιαννούλης σημείωσε ότι μετά το “πάγωμα” των προκρατήσεων, τον περασμένο Νοέμβριο, με την εμφάνιση της μετάλλαξης “Όμικρον”, “η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί με την έναρξη της νέας χρονιάς και ένα μομέντουμ, θα έλεγα, σε επίπεδο κρατήσεων. Θεωρητικά, δηλαδή, αν δεν έχουμε κάποιο υγειονομικό πισωγύρισμα, θεωρώ ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε”, σημείωσε.

Σχετικά με την έναρξη των πτήσεων εξωτερικού στο Αεροδρόμιο “Ιωάννης Δασκαλογιάννης”, ο κ. Γιαννούλης είπε: “Πτήσεις στο αεροδρόμιο Χανίων θα ξεκινήσουν από τα τέλη Μαρτίου. Τακτικές πτήσεις. Τα τσάρτερ θα αρχίσουν να εμφανίζονται από 15-20 Απριλίου και μετά, αλλά σε πλήρη εξέλιξη τουρισμό, έτσι όπως τον ξέρουμε και τον καταλαβαίνουμε, θα δούμε από τις αρχές Μαΐου. Θα έχουμε, όμως, κόσμο που θα κυκλοφορεί μέσα στην πόλη και σε κάποιες περιοχές του Νομού από τέλη Μαρτίου”.

Όσον αφορά στις εθνικότητες των επισκεπτών, ο κ. Γιαννούλης επισήμανε ότι “θα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά οι αγορές που είδαμε ότι έκαναν την έκπληξη ειδικά το 2021. Ήδη είναι προγραμματισμένες πολλές πτήσεις από αυτές τις χώρες (Πολωνία, Ρουμανία, Τσεχία), ενώ παράλληλα και η Αγγλία -το 2019 ήταν η πρώτη χώρα σε αφίξεις στο αεροδρόμιο Χανίων- πιστεύω ότι, με βάση την εικόνα των πραγμάτων σήμερα, αλλά και τις προγραμματισμένες πτήσεις, συνυπολογίζοντας και τη Wizz Air, η οποία για πρώτη φορά φέτος θα πετάξει από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, μάλλον θα είναι η πρώτη εθνικότητα ξανά”.

Και κατέληξε: “Τα μηνύματα είναι θετικά από τη σκανδιναβική αγορά τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες. Υπήρχε κι εκεί, πραγματικά, ένα τεράστιο ‘πάγωμα’ στις κρατήσεις από το Νοέμβριο και μετά. Τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες κινούνται καλά. Τα Χανιά, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι ένας αγαπημένος προορισμός των Σκανδιναβών, οπότε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα συνεχίσουν να έχουν μία πολύ ισχυρή παρουσία στο Νομό Χανίων”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top