Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ ‘Όμικρον’ επιταχύνει την τουριστική ανάκαμψη για το καλοκαίρι του 2022, λέει η Mabrian
Έρευνα

Η ‘Όμικρον’ επιταχύνει την τουριστική ανάκαμψη για το καλοκαίρι του 2022, λέει η Mabrian

Εξετάζοντας την περίοδο 1η Μαΐου – 30 Οκτωβρίου για το 2022, η Πορτογαλία και η Ελλάδα βρίσκονται ήδη στο +1% και +2% αντίστοιχα της αεροπορικής τους χωρητικότητας του 2019. Εν τω μεταξύ, η Ισπανία και η Ιταλία υποχωρούν μόνο κατά 1% και 2% αντίστοιχα.

Η ανάλυση της πλατφόρμας travel intelligence, Mabrian περιλαμβάνει μια σειρά από γραφήματα που απεικονίζουν τη σχέση μεταξύ της “Όμικρον”, των ποσοστών εμβολιασμού και της εξερχόμενης αεροπορικής χωρητικότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας προς τους πιο δημοφιλείς διεθνείς προορισμούς διακοπών τους.

Εξετάζοντας την περίοδο από 1η Μαΐου έως 30 Οκτωβρίου για το 2022, η Πορτογαλία και η Ελλάδα βρίσκονται ήδη στο +1% και +2% αντίστοιχα της αεροπορικής τους χωρητικότητας του 2019. Εν τω μεταξύ, η Ισπανία και η Ιταλία υποχωρούν μόνο κατά 1% και 2% αντίστοιχα. Η Γαλλία είναι η μόνη εξαίρεση, με -19% σε σύγκριση με το 2019

Ο Carlos Cendra, διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ στη Mabrian, σχολιάζει: “Πώς είναι δυνατόν κάτι τόσο κακό όπως η ‘Όμικρον’ να έχει επιταχύνει την ανάκαμψη του τουρισμού; Ουσιαστικά, η ‘Όμικρον’ ώθησε πολλούς περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν πλήρως και η έρευνά μας δείχνει ότι όλες οι κύριες εξερχόμενες αγορές για τις ευρωπαϊκές διακοπές έχουν κάνει αρκετά σημαντικά άλματα στα ποσοστά εμβολιασμού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ταυτόχρονα, πολλοί περισσότεροι άνθρωποι έχουν πλέον μολυνθεί από πριν ή έχουν κάνει την τρίτη δόση, δίνοντάς τους προσωρινή σιγουριά ότι μπορούν να ταξιδέψουν.

Επομένως, θα ήταν πολύ δύσκολο να υποστηρίξουμε ότι, αυτήν τη δεδομένη στιγμή τουλάχιστον που ανυπομονούμε για την καλοκαιρινή σεζόν, θα ήμασταν καλύτερα χωρίς την ‘Όμικρον’. Ποια είναι τα στοιχεία για αυτό που οδηγούν σε ανάκαμψη στον τουρισμό, θα μπορούσατε να ρωτήσετε… Εκ πρώτης όψεως, τα στοιχεία της αεροπορικής χωρητικότητας πέφτουν δραστικά την εποχή της ‘Όμικρον’, παρά την αύξηση των εμβολιασμών.

“Λοιπόν, αν σκεφτεί κανείς ότι τους χειμερινούς μήνες η χωρητικότητα πάντα μειώνεται ουσιαστικά για εποχικούς προορισμούς, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Γαλλία, τότε στην πραγματικότητα τους τελευταίους μήνες η εξέλιξη της χωρητικότητας δεν έχει αλλάξει από τα ‘κανονικά’ χρόνια. Με άλλα λόγια, η ‘Όμικρον’ δεν τους επηρέασε.

Ίσως αυτή θα είναι μια αιώνια συζήτηση μεταξύ ακαδημαϊκών σχετικά με τον αντίκτυπο της ‘Όμικρον’ στην τουριστική οικονομία και προφανώς χωρίς τα εμβόλια τότε η μετάλλαξη θα ήταν μια τρομερή υγειονομική τραγωδία για ολόκληρο τον κόσμο.

Όμως ένα πράγμα είναι σίγουρο: με βάση την τρέχουσα προγραμματισμένη χωρητικότητα, οι εισερχόμενες διεθνείς αφίξεις, οι κύριοι ευρωπαϊκοί προορισμοί είναι ουσιαστικά πίσω, στα επίπεδα του 2019. Αυτά είναι απλά φανταστικά νέα, αδιανόητα μόλις πριν από λίγους μήνες.

Ακόμη καλύτερα νέα είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι η ζήτηση για τα εσωτερικά ταξίδια μειώνονται σε όλη την Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι προορισμοί θα μπορούσαν να εμφανίσουνσε συνολικά νούμερα επισκεπτών και ποσοστά πληρότητας υψηλότερα από ό,τι πριν από την πανδημία”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024