Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐα14 αγνοούμενοι από τη φωτιά στο Εuroferry Olympia, οι 4 Έλληνες
Ακτοπλοΐα

14 αγνοούμενοι από τη φωτιά στο Εuroferry Olympia, οι 4 Έλληνες

Δύο άτομα, που έχουν δώσει σημεία ζωής, βρίσκονται εγκλωβισμένα στο γκαράζ του πλοίου. Διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ στην Αθήνα σπεύδουν στην Κέρκυρα προκειμένου για να βοηθήσουν στη διάσωση των εγκλωβισμένων στο φλεγόμενο πλοίο.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από το λιμενικό και όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, σχετικά με τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο “Εuroferry Olympia” της εταιρείας Grimaldi, το οποίο είχε ξεκινήσει από την Ηγουμενίτσα με προορισμό το Μπρίντεζι στην Ιταλία, 278 επιβαίνοντες κατάφεραν να μπουν στις σωστικές λέμβους του πλοίου και να φτάσουν νωρίς το πρωί στην Κέρκυρα, όπου καταμετρήθηκαν και ταυτοποιήθηκαν.

Δεκατέσσερις αγνοούνται, ανάμεσά στους οποίους βρίσκονται οι δύο εγκλωβισμένοι με τους οποίους έχει υπάρξει επικοινωνία. Ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκονται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 4 Έλληνες, ανάμεσά τους μια γυναίκα με διαβατήριο Βουλγαρίας.

Δυο άτομα, που έχουν δώσει σημεία ζωής, βρίσκονται εγκλωβισμένα στο γκαράζ του πλοίου.

Ένας από τα δύο εγκλωβισμένα άτομα, είναι οδηγός, έχει επικοινωνήσει με τις αρχές ζητώντας βοήθεια, και λέει “ότι ένα άτομο ακόμα είναι εδώ μαζί μου το βλέπω” -σύμφωνα με την πηγή του λιμενικού.

Διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ στην Αθήνα σπεύδουν στην Κέρκυρα προκειμένου για να βοηθήσουν στη διάσωση των εγκλωβισμένων στο φλεγόμενο πλοίο.

Έξι άτομα, μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ, προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ένας εκ των οποίων βρέθηκε θετικός στον COVID-19, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
Οι διασωθέντες επιβαίνοντες  μεταφέρθηκαν σε τέσσερα ξενοδοχεία της Κέρκυρας.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024