Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςAναθεωρημένο πρωτόκολλο της Κύπρου με εφαρμογή από τις 21/2/2022
Ταξιδιωτική οδηγία

Aναθεωρημένο πρωτόκολλο της Κύπρου με εφαρμογή από τις 21/2/2022

Υποχρέωση για τεστ PCR κατά την άφιξη στην Κύπρο έχουν όλα τα πρόσωπα ηλικίας άνω των 12 ετών, είτε έχουν νοσήσει, είτε έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου ενημερώνει για αλλαγές στο ταξιδιωτικό πρωτόκολλο, οι οποίες έχουν τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Πιο αναλυτικά, οι αλλαγές έχουν ως εξής:

  • Υποχρέωση για τεστ PCR κατά την άφιξη στην Κύπρο έχουν όλα τα πρόσωπα ηλικίας άνω των 12 ετών, είτε έχουν νοσήσει, είτε έχουν εμβολιαστεί πλήρως.
  • Όσον αφορά σε πρόσωπα που δεν έχουν νοσήσει/εμβολιαστεί: το ηλικιακό όριο για τεστ PCR ή rapid (πριν το ταξίδι) είναι τα 12 έτη.
  • Αναφορικά με τη χρήση safe pass στην Κύπρο οι αλλαγές αφορούν στα εξής: “Για μετακινήσεις εντός του προορισμού, το Cyprus Flight Pass είναι έγκυρο μέχρι και 7 ημέρες από την ημερομηνία άφιξης, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας άφιξης (η ημέρα άφιξης θεωρείται ως ημέρα 1). Από την 8η ημέρα, ένα τοπικό Safe pass* (αποδεικτικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από COVID-19, μοριακό τεστ 72 ωρών ή 24ωρο ράπιντ τεστ αντιγόνου) είναι απαραίτητο. Ένα έγκυρο EUDCC ή ισοδύναμο είναι επίσης επαρκές για αυτόν τον σκοπό, με την προϋπόθεση ότι είναι βασισμένο σε εμβολιασμό ή νόσηση. Σημειώνεται ότι για σκοπούς χρήσης safe pass, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θεωρείται ότι έχει λήξει, όταν περίοδος 7 μηνών έχει παρέλθει απο την δεύτερη δόση του διδοσικού εμβολίου ή από την πρώτη δόση του μονοδοσικού εμβολίου. Επίσης για σκοπούς χρήσης safe pass το πιστοποιητικό νόσησης θεωρείται ότι έχει λήξει όταν έχει παρέλθει περίοδος 3 μηνών μετά την θετική διάγνωση. Μετά από αυτή την περίοδο, ένα τεστ μοριακό 72 ωρών ή ένα rapid-test 48 ωρών είναι απαραίτητο για μετακινήσεις εντός του προορισμού”.
  • Ερώτηση 11, ο αριθμός ατόμων που μπορούν να κάθονται στο ίδιο τραπέζι (σε χώρους εστίασης) ανέρχεται πλέον σε 12 άτομα.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024