Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα

Τα Χανιά, αγαπημένη πόλη στην Ελλάδα για τους Ολλανδούς

Κωνσταντίνα Τζιούπη - 28 Φεβρουάριος 2022, 14:08

Η Αθήνα βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με 11% των συνολικών ψήφων, σε έρευνα του Griekenland.net.


Τα Χανιά στην Κρήτη είναι η αγαπημένη πόλη στην Ελλάδα για τους Ολλανδούς, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Griekenland.net σε 1.200 επισκέπτες του.

Οι 3 καλύτερες ελληνικές πόλεις: Χανιά, πόλη της Κω και πόλη της Ρόδου
Τα Χανιά συγκεντρώνουν το 18% του συνόλου των ψήφων, καθιστώντας τα την αγαπημένη πόλη στην Ελλάδα για τους Ολλανδούς. Ακολουθούν η Κως με 15% και η Ρόδος με 12%. Αξιοσημείωτο σε αυτό το top3 των ελληνικών πόλεων δε βρίσκονται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Οι πόλεις στα ελληνικά αυτά νησιά είναι μικρότερες, έχουν λιγότερους κατοίκους και μπορούν να δεχθούν κρατήσεις και για διακοπές στην παραλία.

Τα Χανιά βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων, λόγω του όμορφου και πολυσύχναστου ενετικού λιμανιού και του ιστορικού κέντρου. Επίσης μπορείς κανείς εύκολα να εξερευνήσει την πόλη με τα πόδια και υπάρχουν πολλά καλά εστιατόρια, ταβέρνες και μπαρ. Η Αθήνα βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 11% των συνολικών ψήφων.

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι κι αυτή αγαπημένος προορισμός γιατί μπορεί κάποιος να πετάξει απευθείας όλο το χρόνο. Και φυσικά, έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει το κέντρο της με την Πλάκα, τα Αναφιώτικα και τους πολλούς αρχαιολογικούς χώρους. Το Ρέθυμνο, επίσης στην Κρήτη, ολοκληρώνει την κορυφαία πεντάδα των πιο αγαπημένων ελληνικών πόλεων και προτιμάται από το 10% των ερωτηθέντων.

Κέρκυρα και Ναύπλιο εναλλακτικοί προορισμοί για city break
Η Κέρκυρα ψηφίστηκε ο πιο stress-free προορισμός της Ευρώπης πέρυσι. Με 6% των ψήφων, η πόλη της Κέρκυρας βρίσκεται στην 7η θέση ως αγαπημένη πόλη μετά τη Θεσσαλονίκη. Η τοποθεσία αυτού του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το διεθνές αεροδρόμιο του νησιού. Το Ναύπλιο (6%) είναι επίσης μια εξαιρετική πόλη για ολιγοήμερες διακοπές.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top