Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕλλάδα και Τουρκία από τους πλέον πληττόμενους προορισμούς λόγω ρωσο-ουκρανικής σύρραξης
Τάσεις

Ελλάδα και Τουρκία από τους πλέον πληττόμενους προορισμούς λόγω ρωσο-ουκρανικής σύρραξης

Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί στη νότια Ευρώπη και, ταυτόχρονα, είναι από τους πιο εξαρτώμενους από τη ρωσική αγορά.

Η πλατφόρμα tourism intelligence, Mabrian Technologies, ανέπτυξε έναν χάρτη, που δείχνει τις 20 κορυφαίες χώρες που εξαρτώνται περισσότερο από τον ρωσικό τουρισμό, από άποψη αεροπορικής συνδεσιμότητας.

Αυτές οι χώρες θα δουν τον τουριστικό τους τομέα να επηρεάζεται τους επόμενους μήνες, εάν συνεχιστεί η κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δεδομένου ότι αναμένονται επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα έχουν εξαχθεί με βάση την αεροπορική χωρητικότητα και τον αριθμό των θέσεων σε προγραμματισμένες πτήσεις από τη Ρωσία για τους επόμενους έξι μήνες (από τις 24 Φεβρουαρίου 2022).

Όπως δείχνει το γράφημα, η χώρα με τις περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις και αεροπορικές θέσεις από τη Ρωσία είναι η Τουρκία, με σχεδόν 2 εκατ. προγραμματισμένα εισιτήρια για τους επόμενους έξι μήνες. Ακολουθούν η Ουκρανία, το Ουζμπεκιστάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Τατζικιστάν. Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί που εξαρτώνται από Ρώσους ταξιδιώτες περιλαμβάνουν επίσης χώρες όπως η Γερμανία, η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Κύπρος, ενώ η Ισπανία βρίσκεται στη 18η θέση.

“Μια νέα αστάθεια θέτει σε κίνδυνο την ανάκαμψη του τουρισμού της Ευρώπης, όταν φαινόταν ότι είχαμε ξεπεράσει την κρίση που προκάλεσε ο COVID-19. Αυτό είναι απλώς ένα άλλο παράδειγμα του ότι η μόνη σταθερά παρέμετρος είναι η αστάθεια και ότι τόσο οι προορισμοί όσο και οι τουριστικές εταιρείες πρέπει να διαθέτουν ενημερωμένες πληροφορίες για ανάλυση και να ενεργούν γρήγορα σε απειλές και ευκαιρίες”, λέει ο Carlos Cendra, διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ στη Mabrian.

Και συνέχισε: “Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί στη νότια Ευρώπη και, ταυτόχρονα, είναι από τους πιο εξαρτώμενους από τη ρωσική αγορά. Είναι πιθανό ότι αυτές, τις επόμενες εβδομάδες, θα πρέπει να αυξήσουν τις προσπάθειές τους για να προσελκύσουν τουρίστες από άλλες αγορές, να επιδείξουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό και χαμηλότερες τιμές για να αντιμετωπίσουν μια πιθανή μείωση του τουρισμού από τη Ρωσία”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024