Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟι Tour Operators ακυρώνουν ταξιδιωτικά πακέτα σε Ρωσία και Ουκρανία
TOs

Οι Tour Operators ακυρώνουν ταξιδιωτικά πακέτα σε Ρωσία και Ουκρανία

Αλλαγές σε προγραμματισμένα δρομολόγια και ημερομηνίες είναι το αποτέλεσμα των περιορισμών πτήσεων και των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία. Αερογραμμές που αλλάζουν τα δρομολόγια και κρουαζιερόπλοια αποφεύγουν τα ρωσικά λιμάνια.

Με την εξελισσόμενη εμπόλεμη κρίση στην Ουκρανία, οι πελάτες των ταξιδιωτικών πρακτορείων ήδη ρωτούν πως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να επηρεάσει τα ταξιδιωτικά τους σχέδια αλλού στην Ευρώπη. Ως επί το πλείστον, οι πελάτες προχωρούν με προγραμματισμένα ταξίδια, αλλά υπήρξαν επίσης και ακυρώσεις.

  • Η αμερικανική Tauck ακύρωσε όλες τις αναχωρήσεις του 2022 από τα πακέτα “Russian Glories” και “Baltic Treasures”, τα οποία περιελάμβαναν τη Λιθουανία και τη Λετονία, καθώς και την πρωτεύουσα της Φινλανδίας Ελσίνκι και τις ρωσικές πόλεις Αγία Πετρούπολη και Μόσχα. Επί του παρόντος, η Tauck εξακολουθεί να σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την κρουαζιέρα με μικρό πλοίο στην Αγία Πετρούπολη και τη Βαλτική Θάλασσα, η οποία περιλαμβάνει το λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης. Η πρώτη αναχώρηση αυτής της κρουαζιέρας είναι στις 30 Μαΐου.
  • Στη Ρωσία, η εξειδικευμένη MIR Corporation ακύρωσε ομαδικές εκδρομές που περιλαμβάνουν Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία και Μολδαβία που πρόκειται να γίνουν στο εγγύς μέλλον (και περιλαμβάνουν και ταξίδια στη Ρωσία με σιδηρόδρομο). Τα ταξίδια σε άλλους προορισμούς της περιοχής, όπως οι χώρες του Νοτίου Καυκάσου, θα πραγματοποιηθούν όπως έχουν προγραμματιστεί.
  • Η Kensington Tours είχε προγραμματισμένα ταξίδια για τη Ρωσία και την Ουκρανία για το 2022 και αποφάσισε να μεταφέρει αυτά τα ταξίδια σε μελλοντικές ημερομηνίες. Η εταιρεία προς το παρόν δεν κάνει κρατήσεις για ταξίδια προς τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ο John Rose, επικεφαλής κινδύνων και ασφάλειας της Altour, είπε ότι μέχρι στιγμής ο αντίκτυπος της εισβολής “είναι αρκετά μικρός”. Οι περιορισμοί πτήσεων και οι κυρώσεις έχουν επηρεάσει τα ταξίδια προς τη Ρωσία και την Ουκρανία και οι κρουαζιέρες στην περιοχή έχουν επηρεαστεί με τις αερογραμμές που αλλάζουν τα δρομολόγια, για να αποφύγουν τα ρωσικά λιμάνια.

Και ενώ οι τουριστικοί σύμβουλοι λαμβάνουν γενικές ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση, και όσοι ταξιδεύουν σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ανησυχούν, ο Peter Vlitas, εκτελεστικός αντιπρόεδρος Εταιρικών Σχέσεων στο Internova Travel Group ανέφερε: “Δεν έχουμε δει σημαντικό αντίκτυπο όσον αφορά σε άτομα που ακυρώνουν τα ταξίδια τους”.

“Με τη μαζική παγκόσμια υποστήριξη που λαμβάνει η Ουκρανία και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, και μόνο εάν αυτό πάρει άλλη τροπή και αρχίσει να γίνεται συνεχιζόμενη σύρραξη με μαζικούς αριθμούς προσφύγων, θα έχει στα ταξίδια σημαντικό αντίκτυπο” είπε ο Vlitas.

Η ιδιοκτήτρια του Azure Blue Vacations, Suzy Schreiner, ανησυχεί για τις κρουαζιέρες στον ποταμό Δούναβη και ετοιμάζεται για πιθανές ακυρώσεις. Εάν αυτές τελικά πραγματοποιηθούν, είπε η Schreiner, πιθανότατα θα κατευθύνει τους πελάτες της σε κρουαζιέρες στο ποτάμι Ρήνο ή σε άλλο ταξιδιωτικό πακέτο.

“Το θέμα θα είναι εάν οι γραμμές κρουαζιέρας προσφέρουν την αντικατάσταση για την ίδια τιμή”, είπε. “Διαφορετικά, με τόσο χαμηλή διαθεσιμότητα, η τιμή θα είναι πολύ υψηλότερη. Πιστεύω ότι για όσους σκέφτονται την Ευρώπη, θα περιμένουν να κάνουν κράτηση για να δουν πως θα εξελιχθούν τα πράγματα”, είπε η Schreiner. “Οι πελάτες μου είναι έξυπνοι και υπάρχουν περισσότερα σε αυτήν τους την απόφαση εκτός από τον φυσικό πόλεμο. Θα ανησυχούν για τις οικονομικές επιπτώσεις και το πως αυτό μπορεί να επηρεάσει τις γειτονικές χώρες”.

Ανεξάρτητοι συνεργάτες του πρακτορείου Montecito Village Travel στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, ανέφεραν μείγμα αντιδράσεων από τους πελάτες τους, δήλωσε η Connie Miller, αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης. Υπήρξαν αρκετές αναφερόμενες ακυρώσεις και αρκετοί πελάτες είναι διστακτικοί σχετικά με τα ταξίδια. Ωστόσο, άλλοι συνεργάτες είπαν ότι οι πελάτες τους παραμένουν αποφασιασμένοι να κάνουν στο ταξίδι τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024