Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομία

Γιαούρτι Αρναίας 'Αγγελική Καραγιάννη': Νέο σήμα ποιότητας σε ένα τοπικό προϊόν του Δήμου Αριστοτέλη

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 Μάρτιος 2022, 11:41

Την επόμενη τουριστική περίοδο ο επισκέπτης θα μπορεί να το βρει σε ατομικό πήλινο σκεύος στο Mount Athos Resort της Ιερισσού, καθώς και ξενοδοχεία Skites στην Ουρανούπολη και Λιοτόπι στην Ολυμπιάδα, στο Kosma Pastry Shop στην Αρναία και στα εστιατόρια 'Λέσχη Στρατωνίου', 'Μαγεμένος Δάσος', 'Τζάκι' και 'Ίσβορος΄.


Μια επιτυχημένη συνταγή παρασκευής γιαουρτιού της γιαγιάς Αγγελικής Καραγιάννη, που στα μέσα του προηγούμενου αιώνα ήταν φημισμένη τσοπάνισσα στην Αρναία, αποτέλεσε το λόγο, την αιτία και το “μυστικό” της επιτυχίας του γιού της Αντώνη, ο οποίος τόλμησε να μετατρέψει το εν λόγω κληροδότημα σε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πρόκειται για τη μονάδα παρασκευής πρόβειου (κυρίως), αλλά και αγελαδινού γιαουρτιού από ολόφρεσκο γάλα, που συλλέγεται σε καθημερινή βάση στα τοπικά βοσκοτόπια: του Χολομώντα και του Αριστοτελικού Όρους. Ο Αντώνης επιμελείται ο ίδιος τη συλλογή του γάλακτος, δεδομένου ότι όλη η επιτυχία του εγχειρήματος οφείλεται στην ποιότητα της πρώτης ύλης. Καθώς διαθέτει (και) δικά του κοπάδια, γνωρίζει “από πρώτο χέρι” ότι το γάλα που έρχεται στο εργαστήριο για παστερίωση προέρχεται από ζώα που βόσκουν σε περιοχές natura και πλαγιές ορεινών όγκων που φημίζονται για την άγρια χλωρίδα και τη βιολογική τους ποικιλότητα.Η συνέχεια είναι απλή: προσθήκη μαγιάς και τοποθέτηση του προϊόντος σε ψυγεία για την ωρίμανση.

Η διάθεση του γιαουρτιού στην τοπική αγορά, αλλά και η ζήτησή του από τους ντόπιους τοποθέτησε το γιαούρτι “Αγγελική Καραγιάννη” ψηλά στην προτίμηση των καταναλωτών, αλλά και των επισκεπτών της περιοχής. Η καταγραφή της προετοιμασίας του από το σύνολο του ευρωπαϊκού δημοσιογραφικού κόσμου κατέταξε το προϊόν στις υψηλότερες θέσεις της λίστας των τοπικών προϊόντων, που κατέκτησαν το σήμα ποιότητας “Τοπικό Προϊόν” από την Αριστοτελική Σύμπραξη Επαγγελματιών του Δήμου Αριστοτέλη.

Έτσι, την επόμενη τουριστική περίοδο ο επισκέπτης θα μπορεί να το βρει σε ατομικό πήλινο σκεύος στο Mount Athos Resort της Ιερισσού, το οποίο υιοθέτησε την άποψη του Αντώνη “η καλύτερη γιαουρτένια τσίπα (πέτσα) σχηματίζεται στο μικρό σκεύος”.    

Θα το βρείτε ακόμη:

  • Στο πρωινό του ξενοδοχείου Skites στην Ουρανούπολη,
  • Στο Kosma Pastry Shop στην Αρναία,
  • Στo εστιατόριο “Λέσχη Στρατωνίου”,
  • Στο πρωινό του ξενοδοχείου Λιοτόπι στην Ολυμπιάδα,
  • Στο εστιατόριο “Μαγεμένος Δάσος” στο Νεοχώρι,
  • Στο εστιατόριο “Τζάκι” στο Παλαιοχώρι,
  • Στο εστιατόριο “Ίσβορος” στη Στρατονίκη.

Στα εστιατόρια της εν λόγω λίστας το γιαούρτι “Αγγελική Καραγιάννη” προσφέρεται και ως επιδόρπιο, συνοδευόμενο με Μέλι Αρναίας ή Αθωνικό Μέλι.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top